Dienstmededeling | Hotlinking niet meer mogelijk

Als je merkt dat driekwart van je maandelijkse quotum aan bandbreedte opgesnoept wordt door het gebruik van jouw plaatjes op andere sites, is het tijd voor maatregelen.
Met ingang van vandaag is het hotlinken (ook wel leechen genoemd) niet langer mogelijk.

Helaas merk je dit ook vanuit de meeste RSS-readers. Vandaar bij deze de vraag of je in de comments even wilt aangeven vanaf welk domein je met een online-RSS-reader werkt. Dan zetten we binnenkort de deur op een kier voor die domeinen.
Als je nog andere ongewenste neveneffecten ziet, laat het ook even weten.

 1. 1

  Driekwart!
  Da’s een hoop. Voor de volledigheid vermeld ik hier nog even dat ik Google Reader gebruik. Had je al een .htaccess recipe gevonden?

 2. 3

  ekskuus…nimbo hier…geen sporadische imageshackplaatjes meer ??

  *spruitjes pelt*

  rss klinkt zo ss, doe ik niet..kost ook veel aandacht en tijd :)

 3. 8

  @Leek: Hotlinken is wanneer je op site een plaatje neerzet waarvan de bron niet op de site zelf staat.
  Dat betekent dat iedere keer als de site het plaatje toont, het plaatje zelf opgehaald wordt van die andere site. Die betaalt dus voor de bandbreedte.

  Afijn, het enige waar je op moet letten als Leek is wanneer je Sargasso niet direct leest (dus via sargasso.nl) maar indirect via bijvoorbeeld een rss-reader je niet plots plaatjes voorbij ziet komen waarin alleen maar een waarschuwingstekst staat.
  Deze dus:

 4. 16

  Begin het al iets beter te snappen, maar zit vanuit gebruikersperspectief nog met twee vragen. Ten eerste: gaat Sargasso er anders uitzien in de toekomst? Ten tweede: wat moet ik meer doen (of niet) na dat opletten dat u in #8 beschrijft (“waar je op moet letten”)? Zijn er tips voor dummies? Of ook: hebben de lezers of de niet-redactieleden ueberhaupt een boodschap aan deze post, is er voor hen wat veranderd of aan het veranderen?

 5. 18

  @Leek:

  Nee, er verandert niets voor u als u geen RSS reader gebruikt. En dat doet u niet aangezien u dan had begrepen waar de post over ging.

 6. 21

  @Zak Hooi: En dat van een site die pas 2 dagen na het uitbreken van de revolutie er iets over schreef. Hadden ze voorbij onze voorpagina gekeken hadden ze gezien dat we er vroeg bij waren en al aardig wat stukken hebben geproduceerd inmiddels. Maar dat willen ze liever niet zien, past niet in het plaatje.