#Dezeweek | #cut4maassen

Foto: copyright ok. Gecheckt 09-02-2022

COLUMN - Het was een drukke week op Twitter. Over Justin Bieber, roken, plassen en Theo Maassen.

Vorige week schreef ik in mijn voorspellingen voor 2013 onder andere dat dit het jaar zou worden waarin Justin Bieber doodgesnoven op een pooltafel gevonden zou worden. Nou goed, hij leeft nog, maar Justin deed al een stap in de goede richting. Het popidooltje deed wat wel meer jongens van zijn leeftijd doen. Hij nam een hijs van een joint. Oeps.

Voor het eerst ervaart the Biebster de echte nadelen van idool zijn. De wereld lag aan zijn voeten, net als jonge bakvissen en mooie sneakers. Blowen is in Illinois, de staat waarin Bieber het vloei tussen de lippen nam, gewoon legaal. Maar het wordt de jonge artiest behoorlijk kwalijk genomen. Hij neemt zijn taak als rolmodel niet serieus. Beliebers zetten massaal heroïnespuiten in de arm.

Tenminste, niet helemaal. Niet alle Beliebers volgen Justins pad. Sterker nog, ze zetten hem op een nogal discutabele wijze onder druk. Op Twitter verschijnen onder hashtag #cut4bieber lugubere foto’s van met scheermesjes bewerkte armen. Dikwijls vergezeld door het verzoek of Justin alsjeblieft geen junkie meer wil zijn. Kun je nagaan, een weekje geleden werd er nog een fotograaf doodgereden toen hij een kiekje van de zanger wilde nemen. De druk op Bieber groeit. In deze situatie is het een kwestie van tijd tot hij zich kaal scheert, zich aansluit bij Scientology om vervolgens twaalf Afrikaanse kinderen te adopteren. #KutVoorBieber

Niet alleen Justin Bieber wordt verteld wat hij moet doen. KWF startte enige tijd geleden een campagne tegen roken. Roken kan echt niet meer. Roken is zó slecht voor je longen. Terwijl er nauwelijks een woord gerept wordt over overmatig alcoholgebruik door jongeren. Ook niet goed voor je toch?

Roken is zó minstens zo slecht als drinken.
Roken is zó minstens je eigen keuze als drinken.

Goed voorlichten, natuurlijk, maar rokers wegzetten door middel van een campagne, waarom?

Roken is zó lekker zelf weten of je onder douche plast of niet.

Let op jongens. Er is in Nederland een wethouder die ons vertelt dat we onder de douche moeten piesen. Bert Wassink van een of andere Drentse gemeente zegt dat het goed is voor het milieu, omdat we dan minder water gebruiken. Weet je wat Bert? Ik plas elke dag onder douche. Sterker nog, ik snuit mijn neus onder de douche. Daar red ik hele amazonewouden mee. Ik moet zeggen dat het wel wat tijd kost om mijn stront door het doucheputje te duwen, maar ach, alles voor het milieu. #plasvoorbert.

Het kan natuurlijk altijd erger. Eind 2012 werd de theatershow Met Alle Respect van Theo Maassen op de publieke omroep uitgezonden. Ik zag de show eerder al vanuit een theaterstoel, maar vond het ook op tv de beste show sinds tijden. Vol met klassieke Theo Maassens: redeneringen waar je het niet mee oneens kunt zijn, maar waarvan je weet dat ze niet kloppen. Een dergelijke grap over de persoonsbeveiliging van Wilders schoot bij sommigen in het verkeerde keelgat. Maassen werd zelfs op het Pauw en Wittematje geroepen.

Even serieus. Je kunt wat mij betreft zoveel joints in je bek steken als je wil. Voor mijn part amputeer je beide armen. Plas je iedere roker de sigaret uit de mond. Als een cabaretier zich moet gaan verantwoorden voor zijn grappen is het hek pas écht van de dam. #cut4maassen.

Reacties (4)

#1 Reinaert

Eerder cut4alledroogstoppels

  • Volgende discussie
#2 kevin

Briljant stuk, Peter Buurman! :)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Eva Schram

‘Het Pauw en Wittematje’ vind ik vrij briljant. Houden we erin. :)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Arjan

Overigens was de #cut4bieber actie een grap van 4chan om de bakvisjes ertoe te bewegen het mes in zichzelf te gaan zetten.

  • Vorige discussie