#Dezeweek | 2013

Foto: copyright ok. Gecheckt 09-02-2022
Serie: ,

COLUMN - Voorspellingen voor 2013 zijn makkelijk te maken. Het zal ons precies hetzelfde vergaan als in 2012.

We kunnen wel weer lekker gaan zeuren met z’n allen dat de oliebollen te taai waren, de champagne kut was, het feest te duur en de kleren te lelijk. Of dat het veel te hard regende. Maar er is in ieder geval één iemand écht knallend het jaar uitgegaan. Op het moment dat ik net klaar was met het meebrullen van de Bohemian Rhapsody en de champagne ontkurkte, op dat moment timmerde Rafaël van der Vaart zo hard op het zdf-gezicht van zijn Sylvie, dat zij waarschijnlijk met net zoveel hoofdpijn wakker werd als ik, op 1 januari.

Sylvie had ook een klein katertje, en besloot die weg te spoelen met een stapel scheidingspapieren. Telegraaflezend Nederland, Der Bildlezend Duitsland én The Sunlezend Engeland stonden op z’n kop. Dat zegt mij maar één ding, 2013 wordt niks anders dan 2012.

2013 wordt gewoon weer een jaar waarin Ajax op de laatste speeldag kampioen wordt door een aantal goals van Siem de Jong. We worden weer geen Europees kampioen voetbal, al is er dan ook geen EK om dat te bewerkstelligen. Messi breekt weer een record of honderd, waarmee hij ook het record van de meeste records verbreken verbreekt. Nummer 101. Advocaat gaat stampvoetend weg bij PSV en Melvin Platje gaat naar Real Madrid.

2013 wordt gewoon weer een jaar waarin Mark Rutte sorry moet zeggen als hij juist eindelijk daadkrachtig is geweest. Het CDA zal haar ziel voor de honderdste maal verkopen. Marianne Thieme neemt een hele kudde paarden mee naar de kamer omdat Knegselse manege Het Hoefje geen plaats meer voor ze heeft en Geert Wilders gooit een schoen naar het hoofd van Asscher. 2013 wordt gewoon weer een jaar waarin een SGP’er iets vrouwonterends zegt, waar gedebatteerd wordt over walvissen en een PVV’er wordt betrapt wanneer hij op de Haagse toiletdeuren schrijft dat Jeanine Hennis een lekkere reet heeft.

2013 wordt een jaar waarin Reinout Oerlemans met zijn volgende succesvolle kutfilm komt. Waarschijnlijk een actie-komedie-drama waarin Paul de Leeuw de vader van Lionel Messi speelt, die op zijn beurt gespeeld wordt door Jan Smit, die op zijn beurt met pasen zijn vriendin knock-out heeft geslagen. Kanye en Kim krijgen een kind. In 2013 gaat Bram Mozskodinges van een plank springen en wordt Justin Bieber halfnaakt cokesnuivend op een biljarttafel gevonden met naast hem een zekere Sylvie Meis.

In 2013 krijgen we weer tornado’s. Een scheidsrechter krijgt expres een broodje koude kroket in plaats van een warme. Een Afrikaanse rebellenleider zet met een kinderleger een Harens kinderfeestje op zijn kop om dat vervolgens in een filmpje te monteren op Gangnam Style. In 2013 weet Nederland nog steeds niet dat ze in een crisis zit en gaat men lekker weer op skivakantie naar een ziekenhuis in Griekenland.

2013 wordt gewoon weer een jaar zoals we dat kennen. Waar we aan het einde al lang alle misère van de afgelopen 365 dagen vergeten zijn. Waar we op 31 december, vol goede voornemens, onze vrouw eens even lekker op haar bek kunnen hoeken.

Reacties (5)

#1 Yevgeny Podorkin

Hoe noem je een samenleving waar vechtersbaas in sky- box/ facebook- dating, gewetenloos maffiamaatje, lachende scheerkwast en schriel huppelkutje het nieuws mogen en kunnen dicteren…

  • Volgende discussie
#2 Vast Goed

@1: Ons Badr-land?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 DrBanner

Gezegend?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Reinaert

Kappersland

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 John Baarslag

Jemig wat een frustratie moet eruit in dit stuk :-). Over 2013 gesproken, ik zie wel wat er komen gaat.

  • Vorige discussie