1. 6

  Ik dacht dat je een clubcard nodig had voor de bekerfinale? En dat je dus niet een Ajax-uit kaart kan halen met je Feyenoord-clubcard?

  EDIT: Ik ben er trouwens voor dat als er heibel is en er ME-inzet nodig is, beide clubs een dikke boete en directe degradatie naar de Jupiler League krijgen, dan houden ze vast wel eens op met die nonsens.

 2. 7

  Furby, je hebt het over clubs die dikke boetes zouden moeten krijgen. Maar de clubs in het betaald voetbal zijn helemaal geen clubs meer, het zijn gewoon bedrijven. Dikke boetes en andere maatregelen zijn voor zover ik weet ook allang geprobeerd, maar die maken geen indruk en zeker geen verschil. Deze “clubs” aanvaarden in de grond namelijk niet dat zij verantwoordelijkheid dragen voor het gedrag van supporters. Ze verdienen wel aan hun aanhang, maar als ze erop worden aangesproken kruipen ze in de slachtofferrol. En als ze het moeilijk hebben, bijvoorbeeld door eigen wanbeleid, dan durven ze nog om belastinggeld te bedelen ook. Het is gewoon een zieke bedrijfstak.

  Genoeg geweest, zeg ik. Ongeacht wie er precies verantwoordelijk is voor alle rottigheid: als het niet mogelijk is (en dat blijkt maar al te vaak) om zonder buitensporige maatschappelijke kosten voetbal te (laten) spelen dan moet dat gewoon maar eens een paar jaar helemaal niet mogelijk zijn. Rust in de tent, en dan pas verder kijken.

  Niet èlke automobilist met een slok teveel op rijdt roekeloos en/of veroorzaakt ongelukken. Maar de kans is wel heel groot dus vinden we het heel gewoon dat rijden onder invloed niet meer mag. Zo moeten we misschien ook maar kijken naar voetballen. Het is niet altijd een teringzooi bij wedstrijden maar de kans is levensgroot aanwezig. Dus doe het niet meer, laat de hooligans zich maar een tijdje elders gaan vervelen.

  Gezien alle prikkeldraad, hekken, kooien, aparte perrons bij stadions en dergelijke lijkt het wel onvermijdelijk/geaccepteerd dat het daar vaak fout gaat. Het is een spiraal. Al die maatregelen dagen idioten uit om zich agressief te gedragen. En deze agressie veroorzaakt dan weer nieuwe maatregelen tegen hoge kosten. Doorbreek dat nu eens.

 3. 12

  Olav..De redeactie van Sargasso en Geenstijl zijn ietwat anders qua doelgroep en zienswijze.

  Alhoewel ik soms denk dat de aanvulling verrijkend is van beiden..complementair a.h.w. 180 graden, plat en naar de sterren kijken.

  Op GS zit een horde te koekeloeren of er ergens iets niet klopt..veelal komt men met berichten die een beslissende parameter zijn ter zake , alsmede Sargasso btw (waar mijn hart klopt/rust).

  Wat ik hier boven noemde is dat een topic op GS, na veel gespit, ineens op dit blog naar voren komt.

  Dan kan ik mij niet aan de indruk ontrekken dat de poster dat post omdat dat op GS gezien was.

  Ik heb niets tegen GS en Sargasso, sequentie valt me op, that’s all.

 4. 13

  @larie: Uh, ik lees geen GS tenzij iemand me expliciet wijst op iets.
  Los van het feit dat ik het niet relevant vind of zij (of andere blogs) ergens wel of niet al aandacht hebben besteed. Ik bepaal zelf wel of iets voor Sargasso geschikt is. En ik geef credits als daar reden voor is (deze kwam via twitter tot me).

  En verder, ga je nu ook GS spammen voor alle artikelen die zij na ons publiceren?

  :-P

 5. 14

  Larie, ik hoop dat nog veel meer sites dit bericht “na-apen”.
  Er stond / staat ook nog een absurd artikel op
  Afca over kakkerlakkenjacht.

 6. 15

  De heftigheid verbaasd me enigszins…GS spammen..creddits..tjee man.

  Dat groene (zoals #13) is ietwat strange 4 de readers Steeph. (voor mij dan althans)

  Tijd voor web 3.0.

  Overigens Steeph..ik heb herhaalde malen mijn kop boven maaiveld uitgestoken voor Sargasso op GS.

 7. 19

  @6: Bij AFCA denken ze van niet, want daar hebben ze het over kakkerlakkenjacht in Amsterdam ivm. de kaartenverkoop. Behandeladvies: erop meppen tot ze niet meer bewegen.

 8. 21

  @20: Ik dacht dat dat voor iedereen strafbaar was Caprio. Ik weet niet precies wat niet-moslims ermee te maken hebben, maar ik gok dat je graag de discussie wil derailleren naar je favoriete onderwerp, dus ik hoef het deze keer niet te weten.

 9. 22

  Amsterdammers hebben zo soms best wel humor…

  Je zou (alle) supporters als NS zijnde eigenlijk als vee in ouwe treinwagons moeten vervoeren.Zit sowieso toch weinig verschil tussen. Gewoon laten voelen hoe dat is. Levert v.w.b. de Ajacieden (hoe zij zich zich profileren) een prachtig tafereeltje op, schreeuwend tussen de spleten van het hout:

  AJAX HOOLIGANS…JODEN JODEN