1. 2

  Een overheid die in staat is samenhang en sturing te brengen in de “onafhankelijke” staat Palestina.
  Kon zo snel geen betere term verzinnen. Beetje unieke situatie aldaar.
  Maar zonder geld zijn ze in ieder geval niet in staat een rechtsysteem of zo in stand te houden.

 2. 6

  Nou, geen geld.. wellicht dat mevrouw Suha Arafat van haar karige bankrekeningen wat kan missen?

  De geldstroom vanuit de “broederlanden” is een beekje in vergelijking met die uit de VS en Europa en dat is voor mij een raadsel.

 3. 7

  Het was laatst toch in het nieuws dat ze meer dan 100 miljoen dollar kunnen verwachten uit andere geldbronnen? Of is dat niet genoeg voor een bindende overheid?

 4. 9

  Wat wij maar niet willen begrijpen is dat het noch Hamas, noch Fatah erom gaat een bestaan voor hun eigen volk op te bouwen. Wij bekijken dit vanuit een marxistisch perspectief: de onderklasse pleegt een revolte tegen het establishment. De PLO heeft dat perspectief ook decennialang uitgemolken, en in de jaren ’90 tot een effectief wapen weten te maken.

  Palestijnse kinderen leren van de staatstelevisie en op school dat de Joden de eeuwige vijand van de Arabieren zijn; dat geheel Palestina de Arabieren toebehoort; en dat het paradijs wacht voor de martelaar.

  Dat zijn 2 miljoen potentiele zelfmoordenaars, te beginnen met jongetjes van 14-15. Noch jonger, zelfs, want Hamas ziet er geen moreel bezwaar in zelfs jongetjes van 12 jaar een paar centen te betalen om een pijpbom naar Israelische soldaten te gooien. Het levert weer zulke spectaculaire beelden op als een soldaat het zou wagen het jongetje neer te schieten. En dat tal van knaapjes hun arm kwijtraakt omdat de bom te vroeg afgaat, is een kleine prijs voor de glorie van God.

  En Gretta Duisenberg maar vragen waarom Palestijnen bij zo’n checkpoint worden gefouilleerd. Hamas en Al-Aqsa (gewoon een tak van Fatah) schrikken er niet voor terug medische passen en ambulances te gebruiken om terroristen naar Israel te krijgen. Met het gevolg dat ook die voortaan gecontroleerd moeten worden.

  Dat de Palestijnse economie afhankelijk is van Israel, en dat Israel die Palestijnse economie (inclusief universiteiten en moderne landbouwmethoden) tussen de jaren ’70 en ’90 heeft opgebouwd, dat is voor de PLO en Hamas slechts oneer. De Jood hoort immers uit de hand van de Arabier te eten, niet andersom.
  Dat het de PLO niet gaat om het welzijn van de Palestijnen blijkt wel uit het gegeven dat het geld massaal aan de strijkstok bleef hangen, en Hamas is niet uit op leven voor iedereen, maar op de dood van zoveel mogelijk Joden, eventueel ten koste van Palestijnse (kinder)levens.

  ‘Israel straft palestijnen om hun keuze’ rinkelen de koppen. Dat is geen nieuwsfeit, dat is een opinie, een waardering van een feit. Vertel mij eens: waarom zou Israel geld geven aan een staat die wordt beheerst door een terreurorganisatie die als belangrijkste oogmerk het vernietigen van Israel is. De Nederlandse overheid subsidieert toch ook de Hofstadgroep niet, of wel?

 5. 10

  Leuk ontopic leesvoer: “We blazen uw auto even op”, door Eva Ludemann, een nederlandse journaliste (pikant: van Joodse afkomst) die twee jaar in de Gazastrook heeft gewoond.

 6. 13

  Een politiek analyse ontbreekt in dat boek? Geen probleem. Lees dit eens:

  http://www.likud.nl/press378.html

  http://www.likud.nl/press308.html

  En so what dat Likoed nederland die artikelen bewaart. Ik geef ze geen ongelijk. Het laat namelijk feilloos zien wie de Palestijnen in de uitzichtsloze situatie heeft gebracht waarin ze nu verkeren. Arafat en zijn corrupte kliek hebben het Palestijnse volk geofferd omdat zij de existentie van een joodse staat op Arabische bodem nooit hebben geaccepteerd.
  Ze hebben het volk verarmd en die armoede vervolgens gebruikt als wapen tegen Israel.

 7. 15

  Lezen, mescaline. Je moet je gezond verstand gebruiken om te lezen, informatie te verwerken, een analyse te maken en te begrijpen hoe het conflict werkelijk zit.

  Zodra je namelijk weet dat Arafat zowel in Jordanie als in Libanon een schurkenstaat binnen de staat heeft georganiseerd, en zodra je weet dat Arafat de terreur altijd door heeft laten gaan (de Al Aqsa martelarenbrigade is de terreurafdeling van Fatah, Arafats partij en de leidende fractie binnen de PLO en de Palestijnse Autoriteit), dan ga je begrijpen wie de werkelijke onderdrukkers van het Palestijnse volk zijn.

  Net zoals de Russen in de betovering leefden dat Stalin de grote held was, hebben de Palestijnen niets dan verering voor ‘hun nationale symbool’ Arafat.