Denkend aan Bulgarije en Roemenië zie ik…

Denkend aan Bulgarije en Roemenië zie ik...Vandaag is officieel bekend gemaakt dat Bulgarije en Roemenië op 1 januari 2007 zullen toetreden tot de Europese Unie (Volkskrant). Dat is natuurlijk alleen maar heel goed, want solidariteit onder de Europese volkeren is de enige waarborg voor een veilige toekomst van dit continent. En wie zich ergert aan die pseudo-zigeuner orkestjes die opdringerig en te-hard-spelend een zwoel zomeravondetentje op een terrasje aan de gracht verstoren die moet ook vooral vóór deze toetreding zijn. Want een EU-lidmaatschap zorgt voor welvaart (tv, patat) en in de toekomst zullen deze muzikanten dan alleen nog maar in hun Roemeense Vinex-woningen hun muziek ten gehore brengen, zo gaan die dingen let maar op. En toch… zijn Bulgarije en Roemenië nog behoorlijk arm, hun economieën staan er slechter voor dan de Turkse (nog zo’n land dat lid wil worden).

Wie aan Bulgarije en Roemenië denkt heeft vast een stereotyp vooroordeel op zijn/haar netvlies staan. Voor mij is dat de paard en wagen op de snelweg. Maar waar denkt u aan denkend aan Bulgarije en Roemenië…? Poneer uw foto’s en gedachten in de comments:

 1. 1

  Uitgemergelde weeskinders,
  lege dozen met goedkope tvtoestellen,
  bokalen gepickelde zure paprika,
  gaten in het asfalt,
  frituurblonden met zwarte wenkbrauwen,
  machtige landschappen,
  kogelgaten in Ceaucescu,
  waanzinnig slechte dus uitstekende teevee,
  luiheid in de zomer en luiheid in de winter,
  kafka in MadMaxland,

 2. 4

  Roemenië: Ceaucescu, zigeuners, zielige kindertjes, communisme, paard & kar, goeie turnsters

  Bulgarije: fascisme, koninklijk premier Simeon, Turken (zie de Bulgaarse geschiedenis)

 3. 6

  Bulgarije: eindelijk een slavische taal zonder naamvallen. Enclitisch lidwoord; leuk voor de scandinaviers. Wel belachelijk ingewikkelde werkwoordsvormen. Maar je kan niet alles hebben.

  Roemenie: Romaanse taal uitgesproken op z’n slavisch. Die lui zijn taaltechnisch gezien al volledig europeaan.

 4. 8

  Bulgarije: Zwarte Mercedessen hebben altijd voorrang.
  Roemenië: Het land waar volgens mij geen enkele Roemeen wil wonen. Sjonge, wat een antitrots daar.

 5. 12

  Bulgarije: wijn, Ottomaanse rijk, Orthodox, Lev, Hristo Stoickov en:
  [img]http://i58.photobucket.com/albums/g270/Y_Podorkin/_40687192_ath7.jpg[/img]
  Roemenie: Ceaucescu, straatkinderen, zigeuners, Karpaten, Transsylvanië, Dracula, vleermuizen.

 6. 13

  Ik hoorde op het nieuws dat Nederland de grootste buitenlandse investeerder is in Roemenië. Daar stond ik wel van te kijken.

  Dus daar dacht ik nu het eerst aan.

 7. 17

  Brede lachen met zilveren tanden, de schoenen ollectie van mv Ceaucescu en alsmaar vragende levendige jongelui. Een bevolking met beurse plekken, voor mij zijn ze allerhartelijkst welkom…in tegenstelling tot..

 8. 23

  Zevenburgen. Bukovina. Oude onderdelen van de oostenrijkse dubbelmonarchie. Grenzen die de vorige eeuw pas ontstonden en flink schoven. Walachije, Bessarabie.
  Oost-Roemelie. Ook al zulke fraaie namen die niet meer gebruikt worden.

 9. 24

  Roemenië: Pas nog geweest om iemand sinds lange tijd op te zoeken. Zeer mooi land, mensen zijn erg vriendelijk. Land is armoedig maar waar ik ben geweest zag je wel dat er wat aan gedaan werd. Paar en wagen ben ik niet tegen gekomen, wel al veel duurdere auto’s. Wat mij ook opviel is dat er een hoop mooie vrouwen zijn in Roemenië. Kleding en verzorging van uiterlijk zie ik niet echt een verschil voor de jongere generatie.

 10. 31

  Bulgarije wel bij de EU? Turkije niet bij de EU? Waarom uberhaupt een EU?

  Discussier mee, stem mee, lees mee op Europadebat.nl, een burgerinitiatief voor een brede maatschappelijke discussie over de toekomst van Nederland in de Europese Unie.