1. 1

  Het merkwaardige is dat al die maatregelen eenrichtingsverkeer zijn. En als een land andersom dezelfde maatregel afkondigt staat heel de VS op z’n achterste benen. Maar jaaaa, het is tegen het terrorisme, he?

 2. 2

  Sargasso meldt;

  Denemarken geeft VS toegang tot hun DNA database. Deden ze dat niet, mochten de Denen niet meer zonder visum naar de VS.

  Een nieuw verdrag geeft de autoriteiten van de VS toegang tot de Deense DNA & vingerafdrukken database voor de opsporing van criminelen & potentiele terroristen. Volgens TV2 Nieuws heeft Lars Barfoed, de minister van justitie, een wetsvoorstel van die strekking naar de justitie-commissie gestuurd voor hun accoord.

  Het voorstel gaat in tegen de aanbevelingen van het Data Beschermings Agentschap die van mening is dat er geen controle mechanismen bestaan die de verzekering bieden dat de informatie slechts in de afgesproken onderzoeken wordt geraadpleegd.

  De autoriteiten van de VS hebben Denemarken onder grote druk gezet om mee te werken, met als argument dat toegang tot de Deense databases het opsporen en vervolgen van terroristen in sterke mate zou vereteren. Denemarken heeft al een soortgelijke overeenkomst met de EU gesloten, het zogenaamde Prum-verdrag dat waarschijnlijk midden 2011 effectief zal worden.

  (eigen vertaling van dit artikel)

 3. 5

  @Yatta
  Volgens mij zit er ook nog een addertje in dat Prum verdrag: als Denemarken in het EU register kan kijken, wat let de VS dan om via Denemarken in het EU register te neuzelen?

  Btw ik ben er weer in gesterkt dat ik mijn EPD bezwaar vandaag de deur uit heb gedaan.

 4. 6

  @4 ze worden niet opgeslagen bij de Nederlandse overheid. het is uitbesteed aan Sagem. Dat is de franse militaire industrie.

  Ik weet dat ICT en overheid niet goed samengaan, maar om dan de opslag uit te besteden aan een frans militair bedrijf….

 5. 7

  @Maurice: Landen kunnen niet bij elkaar kijken. Ze kunnen alleen vragen of er een match is op basis van iets dat ze zelf aanleveren. Daarna start een andere procedure (als ik Prum goed heb gelezen).
  Dus breed DNA raadplegen is er niet bij.

 6. 8

  Geen effect..je kunt op de “markt” dna-zeep kopen. eerst je handen wassen en dan je ding doen (is mij verteld door hoestende man in regenjas, jawel die;)

  Mengsel van grote dna-pool en microencapsulated dna’se in een colloid.