Demp de slotgracht!

Terwijl de Nederlandse pers zich gisteren als vanouds te buiten ging aan een extreem-rechts splinterexhibitionisme, werd elders in het koninkrijk stilletjes de politiestaat aangekondigd.
De politiestaat zegt u? Jawel, de politiestaat!
In een nog niet gepubliceerd rapport meldt de politie een “slotgracht” rond de grote steden te willen aanleggen om die verdraaide terroristen buiten te houden. Als het aan korpschefs Bik, Kuijs en Welten ligt, maakt Nederland zich klaar voor willekeurig fouilleren, verregaande controles op de openbare weg en het compleet verdwijnen van iedere vorm van privacy. En dat alles om “het kwaad te identificeren”. De chefs willen ook meer zelfstandigheid. De sturing kunnen ze wel zelf, vinden ze. “Ondergeschiktheid met gezag”, noemen ze dat.
Nou weet ieder verstandig mens dat de bescherming van de burgerrechten niet van de politie moet komen. Maar uit een (niet online) interview met de Volkskrant blijkt hoezeer de chefs de weg kwijt zijn.
Leon Kuijs:

Iedereen wordt gecontroleerd. Dat is de prijs om het kwaad te kunnen identificeren. Mensen die niets te vrezen hebben, hebben nergens last van. Burgers vinden veiligheid belangrijker dan privacy. Ik denk dat ze heel snel aan dit systeem wennen.

U kunt meneer Kuijs hier laten weten hoe snel u denkt aan dit systeem te kunnen wennen.

 1. 1

  They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.

  Benjamin Franklin

 2. 4

  Meneer Agent trakteert de passant op een full body cavity search. Even ontspannen voor de strijd tegen het terrorisme…

 3. 6

  Iedereen die zegt dat hij/zij niets te vrezen heeft omdat hij/zij niets te verbergen heeft, wijs ik op het feit dat hij/zij illegale software, films en muziek heeft, zijn/haar belastingformulier niet naar waarheid invult en dat hij/zij te hard rijdt.

  Het is meestal een hij.

 4. 7

  Wordt het niet tijd om deze korpschefs ontoerekeningsvatbaar te verklaren? Daarna lijkt me een TBS behandeling niet geheel onnodig. Een lange behandeling, heeel lang.

 5. 9

  @ALO

  Ik denk niet dat Meneer de agent opzoek is naar gedownloade software of een niet geheel naar waarheid ingevuld belastingformulier indien op straat naar uw ID wordt gevraagd.

  Tja zeker weten doe ik het ook niet.

 6. 12

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/1119247071877.html

  en

  http://www.bugmenot.com/

  ” Bik: ‘We leven in vrede, maar sommige mensen hebben oorlog in het hoofd. We moeten dus vooral degene gaan controleren die de oorlog in zijn hoofd heeft. Daar kom je alleen achter door controles. En als je weet wat de intenties van mensen zijn, kan je ingrijpen voordat ernstige misdrijven worden gepleegd. Maar de politie opereert altijd binnen de normen van de rechtsstaat.”

  Nu heb ik zeker oorlog in mijn hoofd!

 7. 16

  ja, we bevinden ons op een hellend vlak van schuivend moraal. nu wordt ALLE (iedere vorm van welteverstaan) privacy ons afgenomen, en God weet wat hier op volgt.

  we moeten het maar eens over waarden en normen hebben in dit land, want wat nu gebeurt kàn gewoonweg niet. ik hoor de laarzen al door de straten marcheren.

  wil iemand een koekje?

 8. 18

  Wat ik vooral zorgwekkend vind is dat er wordt gesproken van “het kwaad”, alsof het een goddelijke opdracht is om ons ongeveer tot op het toilet te volgen. Bush in de polder…

 9. 20

  Met een zonne(n)bril op ben je al niet meer herkenbaar door dat -verbind de puntjes op het gezicht- computerprogramma, wel hartstikke verdacht waarschijnlijk.

 10. 21

  Grote steden een slotgracht??? Ik snap de bedoeling niet, tenzij deze is het vervangen van het externe terrorisme door het staatsterrorisme ( typisch Balkenbendese en Donneriaanse politiek: Normen- en waardeloos)

  Hoe zei de Romeinse Senator Cato dat ook alweer in aanloop tot de verovering van Chartago???

 11. 23

  Hoe kun je achter mensen met “oorlog in hun hoofd” komen? Wil de regering/politie/gestapo ieders gedachten controleren?

 12. 24

  Bismarck, ik denk dat dat de volgende slotgracht wordt : een chip in ieders hoofd.
  Wordt je zeker ook gearresteerd als je spannende gedachten over een ander hebt : “U wilde zus-en-zo wederrechtelijk van zijn/haar vrijheid beroven…”