Democratie in gevaar?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Na de brute moord op Theo van Gogh moeten we ons afvragen of onze democratie in gevaar is. Ik denk namelijk van wel. Hoewel Van Gogh geen politicus was, was hij een belangrijke opiniemaker die als een van de weinigen een standpunt verkondigde dat niet met de meerderheid strookte. Een democratie bestaat ook mede bij de gratie van “linksbuitens” en “rechtsbuitens”!

Ik herinner me nog goed dat Bolkestein enkele jaren geleden voor rotte vis en racist werd uitgemaakt. Inmiddels is de publieke opinie een stuk zijn kant opgeschoven.

Iedereen moet zijn mening kunnen verkondigen, anders kunnen we de democratie wel door de plee spoelen. In dit verband is het schokkend dat Geert Wilders in de Kamer zei “dat ik maar even mijn mond houd”. Dat is nu precies waar deze fundamentalisten op zitten te wachten! Van Gogh kan nooit meer iets zeggen, Wilders durft het niet meer, en Hirsi Ali is de volgende.

Om te voorkomen dat in ieder geval politici niet meer durven te zeggen wat ze denken pleit ik ervoor ieder Tweede Kamer-lid standaard politiebescherming te geven. Ook de AIVD moet snel actie ondernemen om de bronnen van fundamentalistisch gedachtengoed te laten zien dat dit de limit is. Dit mogen we niet pikken!

Reacties (1)

#1 Sponsbob

Maar wat komt er dan? Elke min of meer bekende Nederlander die “gevaarlijke” uitspraken doet Beschermen? Zowiezo had van Gogh politiebescherming denk ik nooit geaccepteerd. Zo creeër je een klimaat van angst.