Docu: De twee gezichten van Zinedine Zidane

Zinedine Zidane is een lelijke voetballer. Een oude, gebogen krijger met een vuile blik. Nauwelijks meer in balbezit, met spaarzame briljante momenten. Bikkelhard voor zichzelf en voor zijn omgeving, maar achteloos als een glimlach doorbreekt na een grapje van een medespeler.

Zinedine Zidane is een prachtige voetballer. Een ervaren, trotse atleet met een scherpe blik. Snel aan de bal, met een neusje voor het juiste moment. Bikkelhard voor zichzelf en voor zijn omgeving, maar ontwapenend als een glimlach doorbreekt na een grapje van een medespeler.

De film ´Zidane, un portrait du 21e siècle´ is deels sportdocumentaire, deels kunstinstallatie. De prachtig meeslepende muziek van Mogwai zuigt je mee in de pixels van begin tot eind. Multi-interpretabel en provocatief.

  1. 1

    Ik begrijp dat we een wedstrijd zien vanuit the point-of-view van Zidane? Komen er nog Italiaanse verdedigers in voor die dingen over zijn zus roepen?

    /voor-de-hand

  2. 2

    @ 1: Nee. ;-) Het is een Spaanse competitiewedstrijd. Toevalligerwijs (?) krijgt Zidane wel aan het eind een rode kaart, vanwege het opstootje waarin hij een medespeler revancheert.