De Week van GeenCommentaar: Hillarysch

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Terwijl de collega’s van GeenStijl alvast dansen op het politieke graf van minister Vogelaar, kijken we nog even nuchter terug naar de afgelopen week. In politiek Den Haag werden de nieuwe media gewantrouwd, maar ook de politieke elite zelf. Na ‘weg met de moslims’ is het nu tijd voor ‘weg met ons’! Hieronder een terugblik.

Na het meest stijlvolle politieke interview van de afgelopen jaren, is deze week natuurlijk de hamvraag: Wie is bij GeenCommentaar de Rutger in de categorie meeste lezers, meeste reacties en meeste plezier? Het was de week van Jan Marijnissen, Photoshop en Hillary Clinton in de strijd om de Democratische nominatie.

Het meest gelezen artikel van de afgelopen week ging over het wantrouwen tegen de politieke elite in Nederland, door gastlogger Jan Marijnissen, fractievoorzitter van de Socialistische Partij (SP) in de Tweede Kamer. In het artikel beargumenteert hij het wantrouwen terecht is:

Het wantrouwen van de Nederlanders tegenover de politieke elite is volkomen terecht. Die elite breekt zo vaak haar beloften dat ze volstrekt ongeloofwaardig is. Een deel van de bevolking wil stemmen op een kandidate zonder programma. Anderen geloven eerder Geert Wilders dan twee ministers, als het gaat om de reconstructie van een bijeenkomst.

Het artikel over de rectificatie van het photoshoppen door de SP van een onderwijsdemonstratie ontving de meest reacties:

Wat mij verbaast, is dat Sonja [van de website SPtransparant – red.] zich een ervaren fotoshopper noemt en zichzelf zo gemakkelijk in de luren heeft gelegd / laten leggen. Al heel snel werd bekend, dat het op zijn minst uiterst twijfelachtig was, of de foto´s ook daadwerkelijk gefotoshopt waren. Die ´ontdekking´ werd imho door echte ervaren fotoshoppers gedaan.

[..]

Even serieus ik snap echt niet hoe iemand dat foto verhaal plausibel kon vinden, al helemaal niet als je de SP een klein beetje kent (waar ik sptransparant van “verdenk”).

Mijn hoogtepunt van de afgelopen GeenCommmentaar-week was het filmpje waarin Hillary Clinton alsnog de nominatie van de Democratische Partij wist binnen te slepen. Hieronder kunt u nogmaals genieten.

De GC-redactie wenst u een photoshoploze week, met veel leesplezier. En voorts zijn we van mening dat het weblog Panzerfaust vernietigd moet worden.

Reacties (7)

#1 KnapZak

De Rutger van Geencommentaar? Dat ben jij natuurlijk.

 • Volgende discussie
#2 Mark

Oei, nu blijft het in het midden of het een belediging is of een compliment!!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Joost

Ik heb Arnoud nog nooit met een camera in de weer gezien.

Aan de andere kant doet ie weer wel interviews. Zijn vragen gaan wel wat dieper als “waarom heeft u een spindoctor”?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 KnapZak

Oh ik vond juist de oppervlakkigheid wel overeenkomstig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Mark

Ah, het was dus een belediging!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 KnapZak

Nee hoor, gewoon een constatering.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Joost

I beg to differ, KnapZak, I beg to differ.

 • Vorige discussie