De Week van GeenCommentaar: Fitna-debat

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Wij liegen uiteraard niet als wij zeggen dat het weer tijd is voor het leukste overzicht van de week. En u kunt er altijd nog de GC-pagina’s op na slaan, want ook in de afgelopen zeven dagen bracht de redactie u het naadje van de kous. Maar de belangrijkste vraag blijft natuurlijk: wie vertelde de beste waarheid in de categorie meeste lezers, meeste reacties en meeste plezier?

Het was de week van het Fitna-debat, Geert Wilders en de Romeinen.

Het meest gelezen artikel van de afgelopen week én het meest becommentarieerde ging, hoe kan het ook anders, over het Tweede Kamerdebat over Fitna en de reactie van het kabinet voorafgaand aan het uitkomen van de film:

Briljant… 2 ministers, 1 hoge ambtenaar, 2 verschillende gesprekken, twee verschillende verslagen. Allen bevestigen elkaar, het verslag van de coordinator terrorisme bestrijding noemt verder allemaal feitelijke zaken die in de film zaten maanden voordat de film uit was gekmen als plannen van Wilders en…. het is allemaal blijkbaar volgens 1 man gelogen.

Maar liefst 114 reacties en dat was geen 1 april-grap. En dat was ook niet geval met het centrale discussiepunt van het debat, namelijk de notulen van een overleg tussen Wilders en het kabinet. Of je deze nu gelooft, of niet.

Mijn hoogtepunt van de afgelopen GeenCommmentaar-week was het artikel over de Partij voor de Dieren die een klassieke uitsmijter uit de Romeinse democratie vertaald naar de hedendaagse praktijk:

De Partij voor de Dieren heeft deze historische anekdote inderdaad naar het heden vertaald, bevestigt een medewerker van de Tweede Kamerfractie. Elk betoog van de PvdD eindigt met de opmerking over het afschaffen van de bio-industrie. De opmerking van Thieme werd door de meeste Kamerleden begrepen en met luid geklop onthaald.

De GC-redactie wenst u een gezonde week met veel leesplezier! En voorts zijn we van mening dat het weblog Panzerfaust vernietigd moet worden.

Reacties (2)

#1 dgage

mietjes

  • Volgende discussie
#2 MeneerTim

WAT? Karaktermoord!

  • Vorige discussie