De Week van GeenCommentaar: Blind en slechtziend

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Als wij Micha Wertheim waren, zouden we natuurlijk een grap kunnen maken over het overschot aan blinde en slechtziende reageerders dat wij hier eind vorige week via GeenStijl binnenkregen. Kortzichtig als wij zijn, hebben we in plaats daarvan de leesbril opgezet voor een terugblik op de afgelopen week.

Oftewel, wie was de Lewis Hamilton van GeenCommentaar in de categorie meeste lezers, meeste reacties en meeste plezier? Het was de week van politieagenten, de atheïst & de moslim en last and least Geert Wilders.

Het meest gelezen artikel van de afgelopen week ging over de staking van de politie. Redacteur Spuyt12 betoogde dat de onderbroken CAO-onderhandelingen met de minister van Binnenlandse Zaken Guusje Ter Horst de platte petten zou moeten inspireren tot acties die meer doen dan alleen burgertje pesten:

Maar goed, misschien is de politie niet zo onverstandig het beetje goodwill dat ze nog heeft te verspillen met nieuwsberichten van doden of ongelukken door hun acties.

De meeste reacties kwamen op het artikel over moslims, aangezien wij ook niet onder de terreur van aandacht voor religie weten te ontsnappen. Gastlogger ASH beschrijft het dilemma tussen verdraagzaamheid richting religie en atheïst zijn:

Hoe verenigt de atheïst zijn behoefte de moslim in zijn samenleving op te nemen met zijn passie voor scheiding van kerk en staat, zijn passie voor de ratio en de verlichting, zijn afkeer van het benauwde levensbeeld dat religie in al zijn vormen met zich mee brengt en dat een directe bedreiging vormt voor al zijn verworvenheden?

Mijn hoogtepunt van de afgelopen GeenCommmentaar-week is de aandacht voor de film van Geert Wilders van Onze Man in Teheran. Omdat hij zo leuk is, hieronder nogmaals.

Tenslotte nog een speciale vermelding voor het dieptepunt van de week: onze collega´s van weblog Panzerfaust beschuldigden de GC-redactie van het hebben van een gevoel voor humor. Waar hebben we dat aan verdiend? Was het soms onze parodie op hun weblog zonder mening?

Veel leesplezier de komende week!

Reacties zijn uitgeschakeld