De Week van Geen Commentaar: zomers

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Terwijl Nederland deze week massaal de zon aanbeden heeft, hield de GC-redactie gewoon de weblogpersen draaiende. In politiek Den Haag was het nog steeds meireces, dus richtten we onze blik de afgelopen dagen meer buiten de kaasstolp van het Binnenhof. Hieronder een terugblik.

Na de winst in North Carolina en het nipte verlies in Indiana is deze week de vraag: Welk artikel is bij GeenCommentaar de Obama in de categorie meeste lezers, meeste reacties en meeste plezier? Het was de week van Iron Man, Jet Bussemaker en de meest nutteloze instelling van de Europese Unie.
Meest gelezen
Het meest gelezen artikel van de afgelopen week ging over Iron Man:

Vanaf deze week is de nieuwste Marvel comic-verfilming Iron Man in de vaderlandse bioscopen te bewonderen. Ik heb hem nog niet mogen aanschouwen en ik wilde de film eigenlijk links laten liggen (Iron Man was altijd één van die superhelden die buiten de VS nooit echt aansloegen). Maar na het zien van de trailer en nadat ik de ontzettend positieve recensies gelezen heb zal ik er denk ik toch aan moeten geloven. Iron Man met Robert Downey Jr. zou naast Ghost World en Batman Begins het summum moeten zijn van de Amerikaanse stripverfilming.

Meeste reacties
Het artikel waar de meeste reacties op kwamen was een zijdelink over het historische besef van de PVV, naar aanleiding van de herdenkingsspeech van Staatssecretaris Jet Bussemaker. Aangezien de Wet van Godwin vanaf reactie één al overtreden was, haal ik de meest ter zake doende opmerking er voor u uit:

– Volgens mij heeft PVV probleem met het feit dat er vanuit de komitee 4&5 mei pogingen worden ondernomen om migranten bij de dodenherdenking en de bevrijdingsdag te betrekken.

Meest plezier
Mijn hoogtepunt van de afgelopen GeenCommmentaar-week was de uitslag van onze verkiezing van de meest nutteloze instelling van de Europese Unie. Op de dag van Europa maakten wij de uitslag bekend:

Na een bloedstollende twee weken is de stemming voor de meest nutteloze EU-instelling gesloten. En er is een duidelijke winnaar, die met 36% van de stemmen een straatlengte voorligt op de concurrentie :


Comité van de Regio`s

De GC-redactie wenst u een zonnige week, met veel leesplezier. En voorts zijn we van mening dat de redactie van het weblog Panzerfaust wel wat zon kan gebruiken.

Reacties zijn uitgeschakeld