De Week van GeenCommentaar: Met de billen bloot

Zo blij als een D66-congresganger kijkt de redactie van GeenCommentaar.nl terug op de afgelopen week. Maar of het ook terecht is, is natuurlijk aan u als lezer. In plaats van hier over te gaan tot een potje zelfkastijding à la de Tweede Kamer over de onderwijsvernieuwing, slaan we onszelf liever gewoontegetrouw op de borst aan de hand van een greep uit onze artikelen.

Oftewel, wie is de Peter Willemsen in de categorie meeste lezers, meeste reacties en meeste plezier? Het was de week van het Amsterdam Fantastic Film Festival, de voedselcrisis en de GC-redactie die met zijn billen bloot ging.

Het meest gelezen artikel van de afgelopen week ging over de Night of Terror op het Amsterdam Fantastic Film Festival. Onze trouwe reporter Victor was al even enthousiast als de bezoekers:

En zo stond iedereen doodmoe en schorgeschreeuwd om half acht weer buiten. Een beetje beteuterd omdat ze nu weer een heel jaar moeten wachten op dit culturele hoogtepunt.

Het artikel over de wereldwijde voedselcrisis ontving de meest reacties:

Hoe vaak hongersnood een gevolg van oorlog is, doet er niet toe. Dat is niet het soort hongersnood waar aan werd gerefereerd. Ook zonder oorlog is er op veel plaatsen hongersnood. Veel oorlogen ontstaan juist door de strijd om water en voedsel (Darfur bijvoorbeeld).

[..]

Bestaande hongersnood moet worden verholpen. Maar op de lange termijn is er meer te winnen door boeren die luxeproducten verbouwen voor de westerse markt te dwingen voedingsgewassen te verbouwen. Landbouwtechniek te verbeteren of een betere organisatie van de landbouwsector. Weggaan is niet altijd een optie, maar er is in de 3e wereld nog veel mogelijk met de eigen productie.

Mijn hoogtepunt van de afgelopen GeenCommmentaar-week was het feit dat we bij GeenCommentaar.nl ‘het roer om’ hebben gegooid. Voortaan blogt het merendeel van de redacteuren onder eigen naam. Deal or no big deal? Oordeelt u zelf.

De GC-redactie wenst u evenveel leesplezier als voorheen. En voorts zijn we van mening dat het weblog Panzerfaust vernietigd moet worden.

 1. 2

  @ arnoud over billen bloot gesproken, kan een bezoeker ook eigen topic posten of is voorbehouden aan de bloggers en kan je in een reactie ook linken?

 2. 3

  Nee, niet direct, maar je kan wel een stuk insturen. Mochten we het interessant genoeg vinden, dan plaatsen we het.

  En ja, je kan linken door een url in je tekst te gooien of bbcode te gebruiken.

 3. 5

  Het blijft toch de core business van Arnoud; anti-SP boodschappen.

  Saaie voorspelbare bedoening. Maar ook triest; de manier hou Arnoud anti-SP doet denken aan concentratie kamp gevangenen die vechten om een brood.

  Man doe toch is een keer iets positiefs met je leven.

 4. 7

  @ 5: toch knap hoe je bij dit artikel mij anti-SP kunt noemen en tegelijkertijd zonder aanleiding de Tweede Wereldoorlog en concentratiekampen erbij kunt betrekken. Mocht je een SP-aanhanger zijn, dan heb je gelijk 1) een totaal gebrek aan argumentatie en 2) een overvloed aan negativiteit in één keer op een presenteerblaadje aan me aangeboden. Bedankt daarvoor.

 5. 9

  @5: Ja, Arnoud is kritisch op de SP. So what. Ik ben weer kritisch op GL, en er zitten in de redactie ook een paar SP’ers.

  Mooi he, verschillende meningen?

 6. 13

  rechtse geluid en een beetje fapfap kan geen kwaad, hierzo. Maar ik kan met geen mogelijkheid begrijpen wat de arnoud’s anti-sp-boodschappen & concentratiekamp met dit topic te maken heeft. ik las hier ergens dat een beetje off-topic geen ramp hoeft te zijn en terecht, maar KnapZak is hier alleen maar off. topic moet ik nog zien