De Week van GC: Geert Wilders

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Bent u nog fit na de overgang naar de zomertijd? Aan het einde van de week van Fitna, is het nu weer tijd voor ons eigen knip- en plakwerk, tijdens onze wekelijkse terugblik. Oftewel: wie is de grootste mediahype in de categorie meeste lezers, meeste reacties en meeste plezier?

Het was de week van Geert Wilders, Geert Wilders en Geert Wilders.

Het meest gelezen artikel van de afgelopen week was van gastlogger en Tweede Kamerlid Tofik Dibi, met een open brief aan Geert Wilders. Het kreeg ook de meest reacties. In zijn bijdrage doet Dibi een oproep aan de PvV-leider om met hem in debat te gaan over hoe om te gaan met de radicale stromingen binnen de islam. Dibi betoogt in het artikel dat de islam meerdere gezichten kent:

Laat ik je een geheim vertellen. Ik ben een overtuigd moslim en de koran die naast mijn bed ligt is veel dikker dan de Donald Duck. Nu zal het je verbazen, maar ondanks dat ik er regelmatig in lees ben ik niet uit op de invoering van de sharia, de jihad, de apartheid van vrouwen en het onderdrukken en vermoorden van niet-moslims. Eerlijk gezegd fantaseer ik zelfs in mijn wildste dromen niet over Islamitische werelddominantie.

Mijn hoogtepunt van de afgelopen GeenCommmentaar-week is de matinee van vandaag over Haagse Sjonnie: een fascinerend kijkje achter de schermen van een persoon die zijn leven lang op een uitkering leeft:

En hier komt dan die kankermoskee.

De GC-redactie wenst u een gezonde week met veel leesplezier!

Reacties zijn uitgeschakeld