1. 1

  Godwin alert:
  “Een kleinere groep reageert stiekem en anoniem vanachter een PC op de zolderkamer en probeert elkaar te overtreffen in vileine toevoegingen. Is het in jouw tijd ook zo begonnen, Oma?”

  Nog een Godwin alert: zie al eerder Geenstijl over voorlichter Joost Ravoo (met de overigens heerlijke quote uit de comments: “Als misselijke mannetjes dorpen waren, Joost, dan was jij Helmond!”):
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/014994.html

 2. 6

  Beetje jammere actie inderdaad. De media-aandacht leidt natuurlijk alleen maar tot grotere bezoekersaantallen voor geenstijl , dus zullen adverteerders eerder aan- dan afhaken.

  Verder lijkt het me niet echt communicatief vaardig, zeker voor een voorlichter van zo’n groot bedrijf.

 3. 8

  Goedzo dat het extreem rechtse GS eens bij de adverteerders wordt aangepakt. Elk weblog wat redacteurs stimuleert om negers met apen te vergelijken mag wat mij betreft verbannen worden naar de VS. Donner doe je werk is! En de 40% eigenaar Telegraaf, tsja het is dat Godwin al voorbnij is gekomen, maar moet toch zeggen dat de Telegrof haar fascistische verleden maar niet kwijt raakt. Publicatie verbod anyone?

 4. 9

  Misschien kunnen Sargasso lezers een mailtje naar FBTO sturen waarin uitgezet wordt dat het toch erg ongepast is om ethiek onder geld verdienen te stellen. En dat geld verdienen dmv. rasistische en fascistische uittingen sommigen doet verlangen naar de tijd dat geheel onverklaarbaar allerlei Makro verstigingen afbranden.

 5. 10

  Maar… eh…maar… FBTO is een verzekeraar! Een ver-ze-ker-aar. Die hebben toch altijd geld verdienen boven ethiek gesteld? Dat is toch wat ze doen?

 6. 11

  —- Redactie (20:30): deze zat in het spamfilter. Moet je maar een echt e-mail adres gebruiken…—-

  Verbannen worden naar de VS? zo zo…

 7. 14

  Het opvallenste van deze hele affaire vind ik dat die Ravoo zo hapt. GS stond na stivoro en Van Jole al een tijdje ‘droog’ en zullen dan ook met plezier hebben aanschouwt dat dit heerschap, wat communicatiedeskundige schijnt te zijn, de strijd met GS aangaat. Ik vermoed niet dat hij er beter van zal worden.

 8. 17

  @13: Je kan er ook geen aandacht aan besteden. Nu gaat iedereen die artikeltjes lezen, wordt hij nog meer beschadigd. Gezien zijn reactie die ook niet bepaald fris is, beschadigt hij zichzelf ook nog eens (op een wel heel onprofessionele wijze). Tel daarbij op zijn manier van handelen (zijn positie uitbuiten om persoonlijke vetes uit te vechten) en hij lijkt me niet te handhaven.

 9. 18

  Bismarck: wat nou persoonlijke vete? Hij wordt beschadigd, waarbij ook zijn positie bij NS in stelling wordt gebracht. Dat is iets meer dan persoonlijk.

  Wanneer de heren van GS of De Telegraaf op dezelfde manier zouden worden aangepakt blijven ze ook niet rustig zitten. Ik heb van Hoxha ooit de dreiging van een dagvaarding mogen ontvangen toen hij vond dat ik te ver ging. Ik heb mijn stelling nooit teruggenomen. Die stelling – in samenhang met het gedrag van GS inzake de moord op een Haagse conrector, enerzijds “op zwart gaan” en op de achtergrond de jacht openen op de dader enj zijn familie en anderzijds wel een spel mirroren waarbij je een docent om zeep moet helpen – was namelijk dat GeenStijl door de hufterigheid, de bullymentaliteit en de manier waarop de lynchmob steeds op mensen werd afgestuurd, was dat GeenStijl met zijn gedrag het voorportaal was van wapens op school, namelijk “als ik vind dat ik gelijk heb, háál ik mijn gelijk”. De dagvaarding heb ik nooit gekregen, maar Hoxha was ineens niet zo vriendelijk meer toen hij stevig werd aangepakt. Wat mij betreft kan GS niet snel genoeg opgedoekt worden, de adverteerders lijken me daarbij het beste middel.

 10. 19

  Credo van Geenstijl is toch: Alles wat je zegt, kan en zal tegen je gebruikt worden.

  Ik vraag me altijd af wanneer mensen dat door gaan krijgen, elke verontwaardigde e-mail of boos telefoontje is voor hen materiaal voor een update of evt een nieuw stukje.

 11. 22

  ” was namelijk dat GeenStijl door de hufterigheid, de bullymentaliteit en de manier waarop de lynchmob steeds op mensen werd afgestuurd, was dat GeenStijl met zijn gedrag het voorportaal was van wapens op school, namelijk “als ik vind dat ik gelijk heb, háál ik mijn gelijk”.”
  HI-LA-RISCH!
  Wat een fossiel. Het moet zo geweldig zijn om nog in de correcte jaren 70 te leven.
  Het lijkt wel Renate Dorrestijn die boos is op Paul de Leeuw “want die man promoot de hufterigheid in de samenleving.”
  Succes met windmolens bestrijden Don Quichotte, wij vermaken ons nog wel even op alle nare gemene weblogs.
  *Gaat weer happyslappen*