1. 1

  jaaaaa, eindelijk. Een gemodereerde zoekmachine, waar mensen voor de zoeker uitmaken wat relevant, interessant en vooral waar/werkelijkheid is.

  WA presenteert ‘feiten’ hoorde ik onlangs op de radio.

  Mooi man. eindelijk antwoord op alle lastige vragen:

  Was er sprake van genocide in Armenië?
  Was het nou een aanslag op het Koningshuis afgelopen koninginnedag?

 2. 4

  is ook wel geinig. misschien ben ik wat te cynisch. maar op radio online werd het gepresenteerd als de nwe google-killer.

  Er zitten dus echt mensen achter de schermen de bronsites op hun betrouwbaarheid te beoordelen. En daar werd ik dus een beetje verdrietig van.

  Maar goed, om van een pond een euro te maken is hij wel handig. Hoewel die rekensom tegenwoordig niet erg veel denkwerk meer vraagt.

 3. 8

  Ik ben eigenlijk he-le-maal niet zo onder de indruk van wolfram alpha. Een hoop van die queries zien er helemaal niet uit als queries, maar als ‘statements’. Alsof je in het chinese restaurant zegt ‘doet u mij menu 46 maar’. Waarbij de menulijst wordt samengesteld uit de meest voorkomende queries, waar dan door mensen duiding aan wordt gegeven. Als je zo een stuk of 10.000 geparametrizeerde queries inprogrammeert (lang leve python), dan lijkt het alsof je een hele slimme zoekmachine hebt. Maar niet heus.

 4. 9

  Volgens mij worden we ook wel een beetje bij de neus genomen. Ergens wordt gerept van 5 miljoen lijnen Mathematica-code. Daar zitten waarschijnlijk heel veel query specifieke code bij. Wat wel knap is, is dat zaken te vergelijken zijn en er dus wel een vorm van interpretatie moet plaatsvinden. Lijkt me sterk dat zaken als Mt. Everest / Golden Gate voor geprogrammeerd zijn.

  Ze bieden het trouwens gratis aan, als ze dat kunnen door middel van heel veel mensenwerk boeit me dat eigenlijk niet ;)

 5. 12

  Ik wil weleens weten met wat voor resultaten die zoekmachine komt als je op iets echt relevants gaat zoeken? Toppers bijvoorbeeld, of JP Bakellende …

  #Blue screen of Death#

 6. 14

  Er moet wel een heel ander datamodel onder WA liggen dan RDF, het formaat waarin Linked Data staat. Het WA format is duidelijk geoptimaliseerd voor berekeningen, terwijl RDF dat totaal niet is.

 7. 20

  Waarom @nas. .Google is een wiskundige term ” een getal met honderd nullen” en wolfraam is schuim en in het Angelsaksisch/Zweeds “tungsten” wat zware steen betekend en in een oldskool gloeilamp licht geeft.

  Fraaie nick voor een begrip (zoekmachine) vind ik.

 8. 21

  @larie

  Dank je wel voor de uitleg. Dat wist ik niet. Maar ook al zou google geen wiskundige term zijn, marketingtechnisch is het gewoon een hele goede naam. Deze zoekmachine is toch genoemd naar de maker/uitvinder? Tenminste, bij het filmpje zie ik de naam Stephen Wolfram staan.