1. 4

  Erg handig altijd, petities waar mensen die iets hebben met privacy op zouden willen reageren en waar dan gegevens moeten worden achterlaten op een willekeurige site die nog niet eens aangeeft of de gegevens publiek beschikbaar gaan komen.

  De resulterende parade van bijdragen van de heer DikkeVetteShit, mevrouw LekkerDing1984 en zijne excellentie Napoleon zullen een hoop invloed gaan hebben daar waar het uitmaakt.

  En Steeph, niet overdrijven. De staat is van het CDA.

 2. 6

  Liever van het CDA dan van het PvdA. Want dat paternalistische wat de overheid zou moeten doen, dat geeft geen vrijheid. Fc Utrect gescoord tegen Ajax, jippie!. Het CDA met is staatsrechtelijk de sterkste partij.

 3. 7

  @ Steeph: Cirkelredenering. Je beschouwt als gegeven dat de staat ooit de jouwe was om te geven om te beargumenteren dat ie het nog steeds zou zijn.

 4. 8

  Is er een database die niet ‘anti-privacy’ is? ;-) Verbaas me er wel over dat dit onderwerp de media niet heeft bereikt. Overheid gaat met dit ontwerp dwars door wetten en fatsoensnormen (van het CDA), maar je hoort er weinig over. Waarschijnlijk niet sexy genoeg.

 5. 9

  @steeph: dacht je dat je die ellende nu niet hebt met ‘tiel’? Het BKR is zelfs nog een stuk dommer opgezet: omdat er niet op sofinummer wordt gekoppeld, wordt er op naam/woonadres gekoppeld. Als je dus een broer of zus hebt met dezelfde voorletters en een beroerde kredietgeschiedenis, dan kun je dus de pineut zijn, want *hun* registratie is OK.