1. 2

  Pseudo? Bedenk @jan dat het een vereiste is de kennis te behouden en de grenzen te verleggen. Uit het meeste vraagstelling komt na gedegen onderzoek geen sluitend antwoord, maar dat is ook nuttig.

 2. 5

  Zou best eens kunnen. We zijn nog maar net aan het spelen met electronen, nietweters zijn we. Wij zijn eruit opgebouwd en de krachten (twee soorten) zijn een van de (denken we nu) vier fundamentele natuurkrachten.

  Soms als ik bijvoorbeeld in een bos loop, wat niet zo moeilijk is voor me ik woon ernaast, vind ik het een opmerkelijke gedachte dat ik door Xi trillingkjes loop..telefoongesprekken van zowat halve wereld..internet..tv..radio, U name it het gaat door mijn lijf. Trillingen worden overgenomen als het ware..het effect is een onbekende wat al die witte jassen ook beweren. (zegt een witjas)

 3. 6

  S’z..een voorbeeld,

  Op excursie ergens diep onder de grond in een ford nabij Utrecht voor vierde jaars puntjes (aardmagnetisme) . Daar staat een supermagneet ..we dalen af, zo-ook een van de charmantste dames (studiegenoot) die ik heb ontmoet.

  OK, zegt de prof..we gaan ‘m aanzetten..ding dong.

  Wat ik vergeten was waren mijn sleutelbos en metalen ritssluiting (we hadden opdracht gekregen zonder metaal, behalve kwik in tanden, naar die plek af te dalen}

  Na het ding-dong vloog de sleutelbos in mijn broekzak naar voren alsmede mijn rits..

  Zo..zo zij mijn zeer charmante studiegenote..vind je me wel wat? (mijn hoofd werd gelijk een biet)

  Ik bedoel maar effect van dingen die je niet met je zintuigen kan opmerken.

 4. 9

  Zelf had ik de 16m gestoken in een onderzoek naar zwarte gaten in de gezondheidszorg. Bv effecten van paddo’s. Of vreemde schommelingen in klachtenchecklists bij huisartsen en ziekenhuizen. Niemand schijnt het te deren wat we niet weten.

 5. 15

  nou ja, ik wil best wel weten of die mobiel + modem + digitenne + DECT invloed heeft op je gestel over een langere periode…16 m is eigenlijk een schijntje

 6. 18

  @minik: het antwoord vind je onder reactie nr. 5. Larie geeft precies aan waar wij dagelijks o.a. aan worden blootgesteld (zonder dat wij daar bewust van zijn). Ik denk dat de uitkomst (bv. de hoeveelheid dagelijkse blootstelling EMV, niet alleen radio-, microgolf- of kosmische straling, maar ook licht of satelliet(-tv-signaal)) ons daarom nog zal verbazen.

 7. 20

  Ook interessant, hoeveel invloed zal de politiek hebben op deze onderzoeksresultaten? Een zweeds onderzoek wat aan zou moeten tonen dat welke telefoonversterker ook geen effect op gezondheid zou hebben, bleek volkomen gatenkaas maar dat lijkt ook niemand te deren. De vorige kabinetsperide besloot de overheid dat een ziekte niet bestond en verzon nog wat conclusies erbij, ook dat deert niet.

  Maar goed, dat zullen we af moeten wachten.

 8. 30

  Veronderstel dat men invloed van EM straling vindt, worden dan alle rechterlijke uitspraken die stellen dat er geen invloed van EM straling is teruggedraaid? En dat soort uitspraken zijn er wat!

  Zou ik in dat geval moeten concluderen dat de rechterlijke macht ongefundeerde uitspraken doet? Of moet ik dat eigenlijk nu al concluderen: zo’n (groot) onderzoek is nog nooit gedaan blijkbaar.

 9. 31

  @ Larie, zie je het verschil in migraine cijfers bij mannen en vrouwen? Is dat nou alleen maar gezeur, van “ik heb hoofdpijn, oh dan heb ik migraine want dat heb ik in de cosmo gelezen”?

 10. 32

  Man/vrouw is zoiets als 1:3, neurologische toestand, nooit begrepen. Mannen zijn wel in de regel een “pain in the neck” en daar begint de pijnsensatie, wellicht is dit een causaal verband ;)

  Ondanks de ellendige toestand die men voelt, fraaie foto’s . Je kijkt achter de schermen, zeg maar.

 11. 33

  The influence of estrogen on migraine is evident by a 3-fold greater prevalence among women compared with men, and by significant changes in migraine incidence with changes in female reproductive status. Menstrual migraines are usually more resistant to treatment, generally not associated with aura, of longer duration, and associated with more functional disability compared with attacks at other times of the month. Biochemical and genetic evidence suggest central and peripheral roles for estrogen in the pathophysiology of menstrual migraine, with potential interactions with excitatory circuits, including serotonergic components.

  Brandes JL: The influence of estrogen on migraine: a systematic review, JAMA, 2006 Apr 19;295(15):1824-30.

 12. 36

  Worden we niet al vanaf ons bestaan omringd en beinvloed door dat grote EmV dat rond onze planeer hangt en ons beschermd tegen de zon?