De toekomst van badplaats Sharm el Sheik

Het is nog te vroeg om te kunnen concluderen of de bomaanslagen in Sharm el Sheik het toerisme naar Egypte op de lange termijn zullen schaden. Terwijl sommige handelaren en hotelpersoneel de badplaats verlaten verzekert het Ministerie van Arbeid en Migratie dat niemand van de 110.000 werknemers in de toeristische sector zijn/haar baan zal verliezen. De Egyptische reissector heeft geleerd van de terroristische aanval op Luxor in 1997 en werkt intussen koortsachtig aan strategieën om de schade te beperken. Specifieke landen die Egypte veel toeristen leveren worden extra in de watten gelegd. Maar er wordt ook gewerkt aan het aanboren van nieuwe markten: Russen, Israëlische Arabieren en Egyptenaren kunnen de wegblijvende toeristen uit de traditionele herkomstlanden vervangen (IPS)

Vraag: mijdt u Egypte, Turkije of Londen na de aanslagen?

Sharmrelief.com Toch zijn er relatief weinig toeristen bij de laatste aanslagen omgekomen. Het grootste aantal slachtoffers (90%) viel onder het Egyptische personeel. Nabestaanden van de Egyptische slachtoffers krijgen van de overheid een eenmalige vergoeding van 840 dollar. Egyptische webloggers zijn daarom een inzamelingsactie begonnen voor de nabestaanden en overlevenden.

Inzamelingsactie: Sharmrelief.com
Weblogs: Big Pharaoh, Rantings of a Sandmonkey en OneArabWorld.

 1. 2

  Hier in Thailand heb je ook islam terreur, maar ik probeer er niet te veel aan te denken en wat meer te drinken.

 2. 3

  Aanslagen in Londen, Egypte en Turkije zijn niet van vandaag of gisteren. Waarom zou je er nu ineens niet meer naartoe gaan en 1 (5, 10) jaar geleden wel? Het risico is niet echt veranderd (behalve dat de kans op ziekte in Turkije aanzienlijk gedaald is). Ik kan me nog herinneren dat ik een keer in Londen was toen er 2 IRA-aanslagen waren (dik 12 jaar geleden). Ik ben niet hals over kop gevlucht en destijds stond eigenlijk niemand erbij stil. Het enige gevolg voor toeristen was dat het parlementsgebouw een week niet toegankelijk was.

  Ik heb een sterk vermoeden dat de huidige media zorgen voor een ernstig verstoorde perceptie, waardoor mensen meer geneigd zijn om door angst gedreven te reageren.

 3. 4

  Volgens mij is er een grotere kans dat je tijdens een auto ritje dood gaat(of gewond raakt) dan dat je bij aanslagen betrokken bent.
  eeem..nee dus :-)

 4. 5

  Zo istie wel makkelijk geredeneerd… De kans dat je van meeroken kanker krijgt is groter dan van straling, dus zet maar een kerncentrale naast mijn huis.