De protestantse sjaria

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

GeenCommentaar heeft ruimte voor gastloggers. Hier een stuk van SanteBrun, dat eerder verscheen op zijn eigen weblog.

Donkere wolken boven godvrezend land (Foto: Flickr/Stuck in Customs)

De redenering van de Raad van State is geheel gesteld in de Tale Kanaäns, en die klinkt wel heel mooi, maar ik versta er niks van. Maar één ding is duidelijk: homo’s die hun erg tegennatuurlijke seksuele geaardheid als in een soort goocheltruc weten te combineren met het lidmaatschap van een vijftiende-eeuwse afdeling van een ketterse godsdienst, kunnen het schudden, als ze bijvoorbeeld leraar willen worden op een door het ministerie van Onderwijs, Kunsten & Wetenschappen gesubsidieerde inrichting van onderwijs, die openlijk leeft en werkt volgens de regels van Mo- en Jezus.

Volgens de Raad van State, waarvan Willem Alexander formeel voorzitter is mogen scholen namelijk homo’s de deur wijzen, omdat het nu eenmaal onderdeel van hun normen en waarden is dat je geen homo mag zijn.

Nu is een homo zijn hoe dan ook onverstandig, maar daar gaat het hier niet over. Waar we het hier over hebben, dat is dat bepaalde protestantse, van Rijkswege overeind gehouden instellingen, vanaf nu af aan hun eigen sjaria mogen invoeren. Waarmee een nieuwe vorm van discriminatie wordt ingevoerd, want als ze op een islamitische school zouden proberen het handje van Ali af te hakken omdat hij de mobiele telefoon of de mooie scooter van Achmed heeft gestolen, dan is het land te klein en wint Weert Gilders definitief voor Europa op alle fronten. Ali bedenkt zich de volgende keer wel een paar keer wanneer hij een onbeheerde iPod ziet liggen ? het hoort immers tot de normale islamitische normen en waarden om erg voorbeeldige en niet voor misverstand vatbare straffen op te leggen.

En dat moet dus kunnen, de Raad van State heeft het zelf gezegd.

Wij, die vreselijke slappe linkse intellectuelen die wel eens een boek lezen ? en niet uitsluitend de Statenbijbel ? kunnen altijd wel weer een argument vinden om nuances te zien en vraagtekens te zetten bij dat soort opvattingen. Ik noem een voorbeeld: wat doe je met dat handje van Ali? Denk er aan dat de ellende niet langer te overzien is, als blijkt dat het achteloos in de kliko is gemikt. Maar daar heeft de Raad van State nu een einde aan gemaakt. Achter de gesloten deuren van je huis, je school en je kerk mag je doen wat je wil.

Ik heb het al vaker betoogd: de raarste godsdienst in Nederland is niet de islam, zelfs niet de roomsche heisa, maar dat zijn de stelsels van normen en waarden van die kleine protestantse kliekjes op de Veluwe, de Kop van Overijssel, Tholen en Tiengemeten en alles dat daartussen ligt. Plus natuurlijk de Raad van State en JPB, Wouter B. en Piet-Hein D. De Raad van State deed, met andere woorden, niet veel anders dan de wensen honoreren van het protestants extremisme, zoals door ons gedoogd in de regering van het Koninkrijk.

Die gedoogcultuur, die moet maar eens afgelopen zijn. Vanaf nu voeren wij ónze normen en waarden in, die onder andere inhouden dat nou eens duidelijk wordt uitgesproken en vastgesteld dat de georganiseerde godsdienst in al haar uitingen en in alle gevallen strijdig is met de grondbeginselen van de vrije, democratische rechtsstaat. En dat daar de consequenties uit worden getrokken die nodig zijn.

Reacties (9)

#1 Jay

ObNitpick: de Koningin is de voorzitter van de Raad van State, niet Willem Alexander.

 • Volgende discussie
#2 Sante Brun

@Jay: Ja, klopt. WA is (net als Máxima) gewoon lid van de RvS.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Mark

Langzaam maar zeker begint dit nieuws breder opgepikt te worden. Maar het heeft niet voor het vuurwerk gezorgd in de pers dat ik er van verwacht had. Waarom is het zo stil?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Sante Brun

Ook de reacties op dit provocerende stukjes, nota bene gepubliceerd in het hol van de leeuw, blijven een beetje uit. Ik denk eigenlijk dat iedereen het prima vindt dat homo’s gediscrimeerd worden, mits het maar niet door moslims gebeurt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 dramklukkel

Leven wij in een ander land plotseloos? Blokkeren wij zoals de Fransen de snelwegen omdat bambix uit de schappen verdwijnt? Gaan wij zoals de Iraniers naar buiten om te protesten tegen een verkiezingsuitkomst? Leggen wij het openbaar leven plat als een grondwet alsnog wordt doorgedrukt? Wij Nederlanders hebben het veels te goed. We hebben tijd te over om te klagen, maar de reden, gedrevenheid, vertrouwen en het lef ontbreekt om er daadwerkelijk naar te handelen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 wout

@4

Ik reageer alleen als ik het ergens niet mee eens ben.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 wout

@6

Als in, niet eens met de columnist.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Sante Brun

Hoe dan ook: dramklukkel vind ik een alias dat we er in houden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Hellemokers

Toevallig, ik heb hier vandaag ook een stukje over geschreven.

 • Vorige discussie