1. 1

  Ik heb hier een keer verbaasd naar zitten kijken (shocdoc geloof ik op rtl).

  Geen tijd om geheel te kijken en wel de maximale verbazing te verkrijgen, dan kan ik de ranke, slanke donkere (pakistaanse?) man ‘aanraden’.

 2. 2

  46′ zonder digest of duiding heb ik de tijd niet voor … MAAR GELUKKIG had ik hier al over gelezen ende gehoord… Tja, wat is er zieliger, prutsen in Second Life of dit. Wellicht het laatste.

  Doet me verder denken aan “Grandeur nature” (Berlanga, met Piccoli, klikmelink) en Fellini’s “Casanova” (door FF zelf omschreven als een afrekening met de koude boekhouder, ergo ook over eenzaamheid)…

 3. 3

  Niet meteen de kop indrukken. Helemaal geen slechte gedachte, niet alleen voor de eenzame hetero’s, “de spnning eraf”. Ook voor ouwe vrijsters of andere seksuele devianten. Die anders trauma op trauma stapelend op straat zouden moeten rondwalen voor nèt dat kleine beetje extra geluk. Er dus een hele serie van maken, voor elk wat wils: voor de pedo een Martijn, voor de homo een Albert, voor de moslim Al Giedi de geit, daarnaast b.v. een dwerg of een My little pony…enz.enz.

  Zal optioneel zijn maar…vraag me wel af of zo’n pop uitgerust is met handig uitneembare zak…of dat door met de pop te rammelen het stukje hard geworden zacht er dan wel vanzélf uitvalt….

 4. 6

  De vraag is natuurlijk welke echte sado-perverts er niet zijn gefilmd met hun poppies. Dan wil ik deze nutcases nog een soort van positieve gozers noemen.

 5. 7

  Ach, van masturberen tot dildo’s tot flashlights en symbian en voor de vermogenden de real dolls tot wellicht wat later een holodeck..spielerei toch, voor de eenzame momenten :?)

  Ik heb de film niet uitgekeken btw.

  Maar on topic, eenzaam zijn we wellicht allemaal heel diep achter onze deuren.

 6. 8

  Ja absoluut. Ergens is er een middelpunt in deze 46 minuten gedeelde waarheid.
  En voor, een na. Een erger, een beter. Een liever, een walgelijker.

  Jammer dat Stijn zijn grote licht niet kan laten schijnen omtrent Silly Cons. Tenslotte heeft het geen condooms nodig, en voldoet het aan nette normen en waarden, dit soort leven.

 7. 10

  Aangrijpend klinisch? Klinisch aangrijpend?

  Ik vond dat beeld aan het einde van dat verjaardagsfeestje wel schitterend, overigens. Het contrast tussen die tuttige verjaardagshoedjes en verjaardagstaart met kaarsjes en dan die twee dellerige poppen op de voorgrond. Het lichamelijk volwassen kind, zoiets.

 8. 11

  Schitterende film, met stijgende verbazing naar gekeken. Eerst dacht ik dat het HEEL goed geacteerd was, maar na een minuut of vijf begon het me toch te dagen. Ik dacht dat ik eenzaam was, maar dit slaat alles. Ik ga dadelijk fluitend door de regen naar huis. Naar de kat die op me zit te wachten. (Overigens heb ik geen seks met de kat.)

 9. 12

  Heb deze docu een hele tijd geleden al voorbij zien komen op tv. Wat mij toen is bijgebleven is dat een van die mannen echt verdriet had omdat hij zijn pop moest missen, die voor reparatie naar de fabriek moest. Het was echt een emotioneel afscheid.

 10. 14

  verbazing vooral ja heb maar even gekeken maar vind het van zo’n trieste vertoning die man met die pop bij zijn ouders thuis wat erg voor die ouders trouwens kan het niet aanzien. Wel volkomen gestoord ben je uiteraard als het zover met je komt. Deze mensen kunnen dus geen normale relatie aangaan heel simpel.

 11. 15

  Zijn er al tamagotchi’s in Second Life ? Spiralen van eenzaamheid in 21e-eeuwse Dante Cyber Commedia. Ik kan niet wachten op een Escheriaanse spiegel-in-de-spiegel constructie met al deze ingrediënten… Plots worden de opblaaspoppen levend in Second Life, en blijken de avatars gewoon pixel trixel.

  Doet me allemaal ook een beetje denken aan “phantom limb” (cf. #12)…

  @#14 : misschien laat ie z’n ouders ook opzetten als ze weg zijn…

  @#5 : tenzij je de pop “levende functies” geeft, wordt het nooit een psychopathenpop, vreezik

  @#3 : mooi beeld daar aan het slot ;-/