1. 1

  Deze vind ik nu, excusez mijn eerste opmerkingen eerder, smaakvol..to the point..triest maar hoopvol..snijdend zonder bloed zeg maar..slipped into another room..stapje terug maar ook vooruit..waar gaat U heen met uw schetsen..het pad is onbetreden :)

  btw: Heeft u wel eens de benen gestrekt in een kleine Loungeclub vlakbij de Markt in Brugge met deze naam? Heb daar mossels gegeten..

 2. 3

  Dank. Voel het aan alsof de tekening overal half aanwezig is. Voor en achter, binnen buiten, echt of niet echt, mooi en lelijk.
  Btw, nee -maar ik heb binnenpret bij de laatste club waar ik was, deze week denk ik. Nooit zoiets desolaat en toch lief, vuil en toch schoon gezien. Stripverhalen, ’50s interieur, 3 paar sloffen naast een rieten zetel, en jazz. De naam; Opatuur. Huiver en glimlach…
  Enkel in Gent schijnt men patent te hebben op zulke desolate vrolijkheid.

 3. 4

  Nog niet ;-), maar wel Kubin’s eerste en enige roman: “Aan Gene Zijde”, ofte Die andere Seite uit 1909. Diens beschaafde nachtmerrie inspireert me mateloos.

 4. 5

  Het boek van de eerder genoemde man heet ” Van de koele meren des doods” vandaar mijn eerste gedachtesprong die zich soms gedraagt als een (oude welliswaar) bok.

  Jaaah..i’m so sorry maar ik ben daar geweest met mijn vriendin en een gentse vrouw met hollandse vriendin ..zwart witte foto’s aan de muur..Jazz..baby..

 5. 8

  Wat mij zo intens fascineerd is de pen/potlood die de (Uw) hand doet bewegen. Het lijkt alsof schetsen zoals dit door een “laag” worden gestuurd die niet perse een bewuste is maar wel het ingezonken verbeeldt. Behalve de koele meren des doods staan ook de oud Romeise elementen erin.. aarde..vuur (het potje eerder gezien bij U als kaars) en water.

  Fantastisch om te leven eigenlijk.

 6. 10

  sheit.
  Er zijn momenten dat ik liever op papier dan au vrai leef.
  Zegt meer over het formidabele papier dan dat leven hoor. Zei het zonder ènige ironie hoor.
  Kan ook niet aannemen dat je de lucid dreaming.com voor toevallig hebt ‘gestuurd’ via Frederik van Eeden, Google… :-)

 7. 12

  Herinner mij ineens een uitspraak van een van mijn oma’s: De koelisse. Dat was de schuifdeur (op z’n Rotterdams)die de hoofdkamer verdeelde tussen voor en achter. Wat in die tijd inhield tussen licht en donker.

 8. 14

  Overal half aanwezig, inderdaad inderdaad. Alweer een knappe. De observatie over Gent is ook raak. Hoewel. En toch. Opatuur mij niet bekend, Hotsy Totsy wel, en nog enkele rare plekken waarvan ik de naam vergat. Maar hoe heet die zaak in Brugge ?

  Re: Kubin : heb je diens autobio nu al gelezen, Crachàtter, die ik in je briefbus buste ?

  Meanwhile, over in Belgium, de ontsnapping en het onvermogen van de politiek. Louis Tobback heeft alweer gelijk. Wat betreft dat onvermogen : heb er een stukje over aan het gisten in m’n hoofd, maar ga toch proberen het “in het systeem” te steken. Anders mik ik het hier misschien nog op.

 9. 15

  Ja, Snaporaz. Zoals ik dacht ik gezegd had via mail reedsch?
  Zijn wereld is enorm gestegen in m’n achting, zijn geschriften ook, maar niet zijn tekeningen vreemd genoeg.
  Raar hoe een delirium zich beter uit in tekst dan tekening bij hem…

 10. 16

  overigens, in totale oftopikmode, maar Larie vroeg er een tijdje geleden achter. Let wel, het is een peiling.
  VB-VLOTT grootste in Antwerpen, Janssens populairste

  (Belga) Als er vandaag in Antwerpen gemeenteraadsverkiezingen waren, zou het kartel Vlaams Belang-VLOTT 34,2 pct halen. Dat blijkt uit een peiling die werd uitgevoerd in opdracht van Gazet Van Antwerpen en de VRT.

  Van de ondervraagden heeft 33 pct een voorkeur voor Patrick Janssens als burgemeester. Filip Dewinter haalt 16 pct. Bovendien gaat 38 pct “helemaal akkoord” met het Vlaams Belang in het stadsbestuur. In enkele districten haalt het kartel tussen Vlaams Belang en VLOTT zelfs een score van meer dan 40 pct. Volgens de peiling, die werd afgenomen tussen 31 januari en 23 februari en dus acht maanden voor de verkiezingen, is het kartel sp.a-Spirit de tweede grootste politieke formatie in de Scheldestad met 23,8 pct. VLD-Vivant haalt 14,9 pct en wordt op de hielen gezeten door het kartel CD&V-N-VA, dat volgens de peiling 14,5 pct haalt. Groen! haalt 8,3 pct. (lim) (Belga 20:12)

 11. 21

  Democratie heeft z’n tijd gehad hr Bicat, voor mij althans. De weldenkenden, de niet juigenden zeg maar , rule..sometime..i hope ;(

  Persoonlijk heb ik nooit voor iemand gejuigd en mijn gemoed springt op zwart van wat er gaande is potverdrie.

  De schets is klasse (alweer).

 12. 23

  He ho, laar, wat zwart ? Is toch nie nodig voor u, kijk in die oogjens man ;)

  Crachat, u geeft heden de Olympus, in een 1-op-1 connectie met de beste der oude Grieken ooit: Lucianus. Lees eens zijn Onderwereld, via de Styx op uw plaat. Dit is nog nooit vertoond, briljant zeg ik maar.

 13. 25

  @mescaline: Parallelle evolutie in kunstzinnige uitingen… whow dus Sheldrake heeft iets gevat dus? Zoiets als water in peilloze gaten van Hades gooien en dat in perfecte bewoordingen omschrijven Bedoelt U dat wellicht?

 14. 26

  @larie, het is bijna niet samen te vatten. Lucianus spot en levenslust en heeft geen praatjes nodigt. Ultieme dialoog: hijzelf dood en lachend in de onderwereld, temiden van 1000en, via Charon aangekomen. Dat is C’s Styx. De levenslust van de O.S. getekend als vlam plus het hoofd van de huidige voze marketing in tekenings bovendeel. Dikke 10 nogmaals.

 15. 28

  Dat maakt 20. Ach, dit plaatsje raakt ook net zn laatste kroeg kwijt…. te hoog in de bol weet je wel. Thx 4 the talk, doch ga nu maffen. Ciao.