De Boel Bijeen Houden Soft?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Uit een vonk zal zich een vlam vormen

In Parijs branden de banlieus al zeven dagen. In Nederland zeuren rechtse politici dat het ‘Grote Theo van Gogh debat’ niet hard genoeg was. Waarom reageren linkse politici zo soft ten opzichte van de rechtse stemmingmakerij? Zijn de brandende banlieus niet het gevolg van die rechtse roep om uitsluiting, marginalisering en een gebrek aan ondersteuning voor kansarme groepen in de samenleving? En waarom verzet niemand zich feller tegen een Hirsi Ali die haar persoonlijke trauma botviert op de Nederlandse samenleving? Mijn devies: de fik erin! Het Theo van Gogh debat vol van verzoening en soft gelul? Precies, en er komt nog veel meer van die geitewollen onzin aan te pas om het debat in de juiste richting te stroomlijnen. Er vonden twee politieke moorden plaats in Nederland: 1 door een autochtoon, en 1 door een allochtoon. Desondanks moeten allochtonen zich uitsloven en honderdvoudig in wollen bewoordingen uitspreken tegen de moord op iemand, die hen op zijn beurt geen greintje respect gunde. Dat een Theodor Holman vervolgens nog verongelijkt loopt te doen en geen fout woord denkt te kunnen verzinnen, irriteert me mateloos. Holman is een middelmatig hoofdstedelijke schrijvertje die nu tot moreel geweten van het land wordt gebombardeerd. De fik erin! Er staat meer op het belang dan het geneuzel van studentikoze relschoppers. Het politieke debat soft? Dat rechtse gezeik: de fik erin! De linkse oppositie, dan krijgen ze ook waar ze om vragen: de fik erin!

Reacties (81)

#1 Arathorn

Zo heel veel treurnis van moslims hoorde ik anders niet na de moord op van Gogh. Ja, de leiders van de gemeenschap vonden het braaf “verschrikkelijk”, maar moslims “van de straat”, waren duidelijk minder rouwig. Bovendien keurde zo’n beetje elke autochtone Nederlander de moord op Fortuyn af, of heb ik iets gemist?

 • Volgende discussie
#2 Caprio

Ja natuurlijk waren die moslims minder treurig om Van Gogh’s dood. Van Gogh had hun jarenland uitgemaakt voor alles wat smeurig en vuil was. Vind je dat raar misschien? Dat heb je waarschijnlijk gemist.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Larie

U speelt met vuur door Franse en Nederlandse “toestanden” met elkaar te vergelijken. In Frankrijk is een gezagsvacuum aan het onstaan waar zowel de zich als president gedragende hautaine Villepin als de uiterst slimme aan de rechterkant staande Sarkozy.
Dit “in de fik steken” kan niets anders dan een negatief effect hebben in Frankrijk en de balans laten doorslaan naar een ontwikkeling die u juist wilt voorkomen.

Ik vrees het ergste voor de economisch zwakken voor dat land en bovenal het domino-effect. Uw uitspraken zijn onverstandig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Larie

Na Sarkozy is “willen opvullen” weggevallen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 HansR

Wat een beetje buiten schot blijft is de materiele onderdrukking van deze ‘importfransen’. Het zou me niet verbazen als het conflict over de aanpak van de problemen zich daarop toespitst.

Larie spreekt zijn angst uit voor de economsich zwakkeren. Maar de groep die nu in opstand is is daar deel van. Men vecht voor een beter bestaan. Als het verder uit de hand loopt kun je er het etiket revolutie op plakken.

De elite en de opstand daartegen

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 fritzie

Caprio,
Als je een stukje schrijft, wees er dan van bewust dat je van niet veel op de hoogte bent.

“Er vonden twee politieke moorden plaats in Nederland: 1 door een autochtoon, en 1 door een allochtoon. Desondanks moeten allochtonen zich uitsloven en honderdvoudig in wollen bewoordingen uitspreken tegen de moord op iemand, die hen op zijn beurt geen greintje respect gunde”
No.1 Is gedaan door een gek, die zijn persoonlijke mening uitdrukte. Zeg maar een waarachtig democraat, die meent dat zijn politieke opvatting beter is dan die van iemand anders, behalve als die mening overeenstemt met … juist de enige echte.
no.2
Is een moord die volgens de opvattingen van de Islam uitgevoerd moest worden. Dus geen persoonlijke opvatting, maar een daad die voortvloeit uit het gelovig zijn. Zeg maar namens Allah (Vrede zij met hem).

Nummertje een vertelt ons dat sommige mensen gek zijn. Nummertje twee vertelt ons dat islam fascisme is.
Immers elke ongelovige, die “Het Boek” beledigt mag geexecuteerd worden. Dat is de Leer.
De motivatie van M Bouyeri ( Vrede zij met hem) is dan volledig correct. Hij verklaarde dat hij TvG niet vermoorde omdat hij hen geitenneukers noemde, maar omdat hij de Islam beledigde.
Dáárom is van Gogh vermoord en niet wat jij er van gemaakt heb.

Vind je het ook niet lastig om telkens maar weer tegen de lamp te moeten lopen ? Wanneer ga jij je uitspraken en conclusies eens controleren op juistheid ?

Vervolgend:
” een Hirsi Ali die haar persoonlijke trauma botviert op de Nederlandse samenleving”
Toon dit nu eens aan, flinke jongen. Lekker schelden op iemand, maar telkens verstek laten gaan als er om uitleg, toelichting wordt gevraagd.
Nu, oplichtertje, toon eens aan dat Ayaan getraumatiseerd is,én dat ze die trauma’s botviert op de Nederlandse samenleving.

Ayaan is een zeer nauwkeurig en precies denkend iemand, een intellect waar jij, Caprio, in het niet valt.
Maar misschien weet toch ook jij wel , niet zoals Cohen, wat het verschil is tussen “Naïef” en “Onmenselijk”

Maar ik vrees dat ik wel weer ongelijk zal krijgen, tenslotte ben ik een smerige rechtsextreemist.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Larie

Rustig blijven Larie, ga toch koken *trekt een heer van stand keukenschort aan*… grrr.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Har

Muhammed Bouyeri zal tevreden zijn: na door de gehele samenleving te zijn weggezet als gevaarlijke gek, krijgt hij dan toch nog van Fritzie gelijk in zijn interpretatie van de Koran. Gelukkig dat er nog iemand is die weet waarover hij het heeft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 ALO

ALO, rustig blijven, hou je in, het is een gek, dat weet je.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Larie

Halo ALO:)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 fritzie

Har,
Ik heb de heer Bouyeri(Vrede zij met hem) bijna letterlijk geciteerd. Hij motiveerde zijn misdaad recht in het gezicht van de vrouw die Theo het levenslicht schonk, mevr. van Gogh.
Bouyeri, is geen gevaarlijke gek, omdat hij integer handelde. Hij deed wat hij dacht.
Er lopen in Nederland tienduizenden van dergelijke mensen(Vrede zij met hen) rond die zijn mening delen.

Alo,

Een paar ademhalingsoefeninkjes doen en dan….
op zoek naar goede tegenargumenten !

Of een scherp mes.

Het verschil tussen Volkert(Vrede zij met hem) en Bouyeri is dat Volkert een uitzondering op de norm is en Bouyeri conform de norm handelde.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Larie

@f: Daar zit hem nu de kneep c.q. uw kronkels “Bouyeri conform de norm handelde”, DE norm..aha.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 ALO

@Arathorn
Ik vind het begrijpelijk dat de groep mensen die jij moslims noemt, zich niet als groep uitlaten over de moord op Theo van Gogh. De moordernaar was tenslotte een eenling, een gek. Roepen om afwijzing uit moslimhoek kan alleen als er collectieve schuld is, en die zie ik niet. Sterker nog: het leggen van de schuld bij een hele groep valt bij mij onder het uitdelen van pasjes.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Toni

@fritzie,

Ik zie ook het verschil niet die denkt het mileu te kunnen dienen door iemand te vermoorden en iemand die zijn god denkt te kunnen dienen door iemand te vermoorden. Volgens mij zijn ze alle twee gek.

Ik ga weer even in woede mode. Als je iets wilt doen tegen de Islam omdat er gekken zijn die de “verkeerde” passages hun heilige boek te serieus nemen nemen, kun je met exact dezelfde redenering ook het Christendom aanpakken. Ook daar zijn gekken. En om nog kwader te worden. Dat Ajaan Hirsi Ali extremistische Moslims aanhangers van “De Ware Islam” durft te noemen is helemaal schandalig, op die manier voed ze de gedachte dat gematigde Moslims geen echte Moslims zijn. Om die manier drijft zij ze (de gematigden) alleen maar in de handen van de extremisten.

Volgens dezelfde logica ben ik geen “Ware Christen” omdat ik geen homo’s stenig, geen brandoffer ter ere van mijn God maak en nog meer van die zaken. p.s. Ik zag AHA gisteren in een broek op de T.V. verschijnen, ik heb het citaat op dit moment niet bij de hand maar de Bijbel is niet erg vriendelijk over vrouwen die mannen kleren dragen, dus AHA trek snel een rok aan, of je zult de toon van de Ware Christenen voelen.

Waar ik wel voor ben is het steunen van gematigden en het aanpakken van extremisten, van welke levensbeschouwing dan ook. En AHA is wat mij betref op dit moment extremistisch bezig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Sik

De meningen omtrent de rol die Holman op dit moment vervult, zijn overigens sterk verdeeld; menigeen vindt dat hij genoeg van zich heeft laten horen, anderen sporen hem juist aan om door te gaan.

Dat Holman voorop liep tijdens een demonstratie tegen honden aan de lijn in het Vondelpark, zegt volgens mij genoeg.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Larie

@Sik: Hij heeft z’n naam wel tegen hè.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 fritzie

Toni,

Ho Ho, je vergeet iets.
Het zijn niet echt een paar gekken, het zijn gelovigen. Je moet de mensen wel met respect behandelen. Deze mensen geloven echt in hun cultuur en handelen er naar. Wat dat betreft zijn ze zelfs integer te noemen.

Integer maar achterlijk.

Je zou hier een punt kunnen hebben ware het niet dat er genoeg bewijzen van het nieuwe fascisme zijn:

1 Homo’s geterroriseerd worden
2 Per maand één meisje sterft als gevolg van eerwraak.
3 Islamitische vrouwen daadwerkelijk vrijwel geen rechten hebben ( Binnen NL als Buiten).
4 Eerwraak nog altijd acceptabel geacht wordt. (onderwijzer van Wierden, Terra college).
5 Ongelovigen minder zijn dan gelovigen.
7 Men streeft naar een parallelle samenleving.
8 Men wel Boerren en Koelies brofft maar nooit zijn medebroeder.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 fritzie

Larie 12,
Nogmaals.
Het is bijna een letterlijk citaat van Bouyeri zelf. Bouyeri handelde conform zijn waarden en normen. Dat deed el moumni ook: Homo’s, ongelovigen zijn hoeren, varkens en honden. Dat is werkelijk zijn integriteit, zijn geloof, zijn houding ten opzichte van het leven.
Hij heeft het werkelijk zo gezegd.

Hij is zeker niet de enige die dit meent en om nu het overgrote deel van de moslimgemeenschap als gekken te betitelen gaat mij te ver.
Het is ook een ontkenning van het werkelijke probleem: Een enorm culturele kloof.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Caprio

Larie is een anti-revolutionair! De linkse geest moet uit de fles!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Sik

@fritzie6: Kunt u zich beperken tot argumenten i.p.v. op de man te spelen?
Het is hier geen vrijplaats voor puberale reacties.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Larie

@Caprio: Uit de fles? Ik doe m’n uiterste best.

Anti-revolutionair nee echt niet, eens zal ik dat duidelijk kunnen maken..hoop ik.

Als iemand “steek in de fik” zegt en dat sterk onderbouwd denk ik gelijk aan de mensen waar het om gaat, die dat niet kunnen en waar ik mij eigenlijk mee verwant voel .

(kom uit “arbeidersgezin” en dat laat een stempel)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Arathorn

@Alo:
Het is niet zo gek als verwacht wordt van de islamitische gemeenschap dat die afstand doet van een moord als op van Gogh. Bouyeri meent namelijk in het belang van diezelfde gemeenschap te handelen.
Van der Graaf is een gekke eenling, Bouyeri is een gek met een redelijk draagvlak in die gemeenschap.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 fritzie

Nog eventjes multicultureel doen.
Maar wel met respect behandelen, hoor ! Ze menen het oprecht.

” Alle lof zij Allah, Heer der Werelden, Allah’s vrede en zegeningen zij met de laatste Profeet Muhammad, de waarheidsverteller en de beste der mensheid, die is gezonden naar alle volkeren om hen het woord van Allah te verkondigen. Allah’s vrede en zegeningen zij met hem, zijn familieleden, de metgezellen en oprechte volgelingen.

Al heel lang wilden wij het een en ander zeggen en wij geloven dat dit daarvoor een goed moment is. Hier volgt een boodschap van de islamitische niqaab-dragende vrouw aan jou (Verdonk) en jouw supporters:

Wij beseffen ons heel goed dat het hele verhaal van ‘veiligheidsoverwegingen’ een en al onzin is en dat het werkelijke probleem niet de niqaab/burka is, maar dat het iets anders is waar jullie een probleem mee hebben en vrezen, namelijk de Islaam als Dien (complete levenswijze); de Islaam die niet alleen het leven thuis reguleert, maar ook het leven buitenshuis; de ware Islaam, die de gelovigen leert zich over te geven aan Hem, gelovende in Zijn Tawhied (Eenheid en Uniekheid) en zich alleen aan Hem onderwerpend. Dit is de Islaam die jullie vrezen en wier volgelingen jullie uitmaken voor radicalen, extremisten en fundamentalisten, hoewel jullie heel goed weten dat er geen enkele fundament van Dien al-Islaam kwaad veroorzaakt of tegen het belang van de mensheid is.

De moslims die zich alleen onderwerpen aan de Geboden van hun Heer, die leven volgens het boek van Allah en de Soennah van Zijn Profeet, deze moslims zien jullie als jullie vijanden en de ‘gematigde moslim’, de ‘moslim’ die de Geboden van Zijn Heer alleen gehoorzaamt voor zover ze niet indruisen tegen jullie westerse normen en waarden, de ‘moslim’ die zijn geloof (Imaan) heeft ingeruild voor iets minderwaardigs, de ‘moslim’ die een voorstander is van jullie plan om een ‘Hollandse Islaam’ te maken, zoals een van de fractieleden van de PvdA Amsterdam eens schreef (zie http://www.amsterdam.pvda.nl/log/archive/2/2005 ), hij is jullie bondgenoot

Mocht je nog trek hebben: http://www.al-thabaat.com/website/boodschapverdonk.htm

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Larie

@F: Nogmaal die vent Bouyeri is een afvallige en is niet gepresentatief voor die miljarden (toffe) moslims. Ik zie hier en daar wel een raakvlak in wat je schrijft maar je gooit veel op een hoop en kijkt soms door een tunnel. Dat schrikt je toehoorders af. Als je jouw visie graag gewogen wilt zien moet je een andere benadering gebruiken. Citaat van Machiavelli “een fluwelen handschoen slaat harder”.

Heb je er een paar in de kast?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 fritzie

Sik,
Ik stel iets en toon dat aan. Wat is daar nu in godsnaam mis mee ?

zie ook 7,9,16

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 ALO

@Arathorn
Bouyeri meent namelijk in het belang van diezelfde gemeenschap te handelen.

En de gemeenschap ontkent dat zolang de paus nog geen afstand heeft genomen van moord op abortusartsen. En de paus kan alleen voor katholieken spreken. Je hebt nog een hele zendingsmissie te gaan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Arathorn

De gemeenschap ontkent dat helemaal niet, het leiderschap van die gemeenschap ontkent dat. Maar het leiderschap is helaas niet representatief voor de gemeenschap.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 marc

@fritzie Wat toon je aan dan?
Niet verongelijkt gaan doen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 fritzie

Larie,

Nogmaaaals,
Bouyeri wordt door de moslimgemeenschap helemaal niet als afvallige beschouwd.
De feiten spreken je tegen !
lijstje was:
Homo’s geterroriseerd worden
2 Per maand één meisje sterft als gevolg van eerwraak.
3 Islamitische vrouwen daadwerkelijk vrijwel geen rechten hebben ( Binnen NL als Buiten).
4 Eerwraak nog altijd acceptabel geacht wordt. (onderwijzer van Wierden, Terra college).
5 Ongelovigen minder zijn dan gelovigen.
7 Men streeft naar een parallelle samenleving.
8 Men wel Boeren en Koelies berooft maar nooit zijn medebroeder

En om het eea te blijven af te doen als “een enkeling, een paar gekken” en Ayaan stelt niets voor, maar is getraumatiseerd, is struisvogelgedrag.
Ik kijk niet door een tunnel, maar kijk om me heen en constateer bepaalde ontwikkelingen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 fritzie

Larie,

Nogmaaaals,
Bouyeri wordt door de moslimgemeenschap helemaal niet als afvallige beschouwd, dat maak jij er van.
De feiten spreken je tegen !
lijstje was:
Homo’s geterroriseerd worden
2 Per maand één meisje sterft als gevolg van eerwraak.
3 Islamitische vrouwen daadwerkelijk vrijwel geen rechten hebben ( Binnen NL als Buiten).
4 Eerwraak nog altijd acceptabel geacht wordt. (onderwijzer van Wierden, Terra college).
5 Ongelovigen minder zijn dan gelovigen.
7 Men streeft naar een parallelle samenleving.
8 Men wel Boeren en Koelies berooft maar nooit zijn medebroeder

En om het eea te blijven af te doen als “een enkeling, een paar gekken” en Ayaan stelt niets voor, maar is getraumatiseerd, is struisvogelgedrag.
Ik kijk niet door een tunnel, maar kijk om me heen en constateer bepaalde ontwikkelingen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 fritzie

marc,
lees 6
Caprio’s stelling deugt niet. Hij maakt een onderscheid op basis etniciteit.

@Caprio,
Nogmaals:
Wat brengt jou op het idee dat Ayaan getraumatiseerd is ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 ALO

Ayaan heeft getraumatiseerde aanhangers, dan moet ze wel zelf getraumatiseerd zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 marc

@fritzie
Daar was toch niet iedereen het mee eens? De kogel kwam toch algemeen van links. En als je dat ontkende had je Pim zo’n beetje persoonlijk omgelegd, toch?
En natuurlijk klopt de stelling van Caprio niet, net zo min als de jouwe.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 ALO

@Arathorn
Je deelt zelf de gemeenschap in, en je definieert ook het leiderschap daar van. De gemeenschap is het echter niet met je eens.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 mescaline

@fritzi

Kijk es, daar, een moslim. Zal ik es beetje demoniseren en modder gooien, schraap schraap, uit hun eigen keuken en vuilnisbak. Waarom doen hullie niet mee, heb ik geen gelijk ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 fritzie

Marc 33,
Mij kun je toch niet verantwoordelijk stellen voor wat andere mensen vinden?
Wat is er dan fout aan het geschrevene onder 6 ?
En waarom klopt Caprio’s stelling “Natuurlijk”niet ?

Alo,
Vreeemde stelling, hoor.
Kun je een voorbeeld geven van getraumatiseerde aanhangers ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 Lilith

Zo, zo Fritzie, toe maar … Elke maand een meissie dood door eerwraak…. Waar haal je die wijsheid vandaan? Ik heb er ooit eens een stuk over geschreven (weet je nog? nee he?): https://sargasso.nl/?p=988 Mag ik misschien jouw bron weten?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 fritzie

Mescaline,

Je moet mensen niet zomaar demoniseren, daar schiet je niets mee op.
Maar men dient wel verantwoordelijk te zijn voor wat men denkt en doet.
Volkert maakte voor Fortuyn een uitzondering ( overtrad daarmee zijn morele regels), Bouyeri’s daad is een gevolg van zijn levenshouding.
Eerwraak is niet per ongeluk, maar bewust opzet.

Het doceren dat de Shaira boven de Nederlandse grondwet gesteld dient te worden is toch geen toeval, maar een gevolg van ?
Bovendien is het geen uitzondering maar regelmaat op islamitische scholen.

Als ik Hitler als mijn voorbeeld neem, ben ik toch geen achtenswaardig mens ?
Maar wel als aanhanger van “het Boek” ?
Het is óf het een óf het ander.
Dat is toch geen demoniseren, maar blootleggen ?
Ik bedoel, dat het daadwerkelijk in Nederland voorkomt en niet eenmalig.

Dus, wie ziet ze hier vliegen ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 mescaline

Ze geloven het allemaal zelf, dat mag niet, ze doen het allemaal toch. Klaar, blootgelegd. Ik snap het.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 TRS

Wat een ongelooflijk achterlijk stukje tekst caprio. Ga je maar in de hoek zitten schamen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 mescaline

Nee, TRS, dat kun je nu niet meer zeggen. Deze thread belichaamt de idee van Vlam in de p.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 Larie

@Caprio: Wie wind zaaid..Kent u de zengedachte? Belangrijk is wat men wil bereiken en niet hoe…wat wilt U bereiken hier met deze post??

@Fritzie: Ik spreek (sprak, zakt snel weg) potje Arabisch geleerd mbv de Koran en iman, woonde in Amsterdam en heb als geoloog aardig wat op die plekjes rondgehangen. Het is mijn stelligste overtuiging dat, geef ze wat tijd, de moslimmassa gaat ontsnappen aan dat extreme gelul, geef ze ff tijd en roer niet in die hete soep.
Ik durf te stellen dat je vermeende kennis va de stellingname van der Nederlandse moslims van enige afstand is. Nou heer Frits de mijne niet, on the spot at the core. Help mee kracht te geven aan die moslims die gewoon lekker willen leven, zoals jij en ik.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 Caprio

@Fritzie: Ayaan is een politiek vluchtelinge, wier schaamlippen zijn weggesneden. Het gevolg van zo’n ‘operatie’ is dat je ook na tientallen jaren nog regelmatig last hebt tijdens het plassen bijvoorbeeld. De manier waarop ze ‘de ware islam’ met ‘de islam’ vereenzelvigd en systematisch in zulke abstracte termen de islam als kwaad afschilderd, in plaats van de vele religieuze, culturele en sociaal-economische verschillen te benadrukken, in vermoeden met haar achtergrond van oorlogsvluchteling en verminkte, doen mij vermoeden dat ze getraumatiseerd is. Typisch geval van het slachtoffer dat in de daderrol kruipt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 Caprio

“Volkert maakte voor Fortuyn een uitzondering ( overtrad daarmee zijn morele regels), Bouyeri’s daad is een gevolg van zijn levenshouding.”

@Fritzie: ik zie het verschil niet. Volkert zijn daad was ook een gevolg van zijn levenshouding, mijn daden ook, de jouwe ook. Ik zie het verschil niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 fritzie

Lil 37,
Sorry Lillith je hebt helemaal gelijk !
Het zijn die smeerlappen van Vrouwenopvang die mij op het verkeerde been hebben gezet.

Brief van Vrouwen opvang:

Geachte mevrouw Verdonk,

De samenleving is wederom opgeschrikt door twee brute moorden op cliënten van de vrouwenopvang . Twee jonge vrouwen werden door hun familie op brute wijze om het leven gebracht. Moorden ook, die duidelijk binnen een culturele context zijn te plaatsen en eer-gerelateerd. Helaas betreft het hier geen incidenten. Ongetwijfeld zult u deze ‘’eerwraakmoorden’’ analyseren en bezien of er aanpassingen nodig zijn inzake onder andere het veiligheidsbeleid met betrekking tot vrouwen die mogelijk slachtoffer worden.

Met deze brief willen wij u allereerst onze grote ontsteltenis kenbaar maken. De Federatie Opvang vindt het werkelijk onvoorstelbaar dat in Nederland vrouwen uit andere culturen de keus voor een eigen leven met de dood moeten bekopen. Wij weten dat ook u met weerzin kennis neemt van deze uitwassen. Deze primitieve moorden kunnen niet en dienen met kracht te worden bestreden. U heeft daarbij onze steun. Of het daarbij nu alleen om eerwraak gaat of in het geheel niet, is voor de Federatie Opvang van minder belang. Duidelijk is dat er een groot probleem is bij de opvang van deze vrouwen die zeer bedreigd worden.”

Ben ik even blij. Er is helemaal geen (religieus) probleem ! En Eerwraak staat tussen haakjes, !
Dus waar praten we over ?
Peanuts !

Zie ook :http://www.al-thabaat.com

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 ALO

@Fritzie
je hebt het weer niet begrepen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 fritzie

Caprio 43,

….doen mij vermoeden dat ze getraumatiseerd is.

Dan is dat ook weer rechtgezet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#48 fritzie

Caprio 44,

Nu ken ik Volkert niet zoo goed, maar ik neem aan dat hij van mening was dat je iemand niet mag doden,ook als hij dierenleed veroorzaakt.
Maar Fortuyn was zo’n vreselijke man, dat ie daarvoor wel een uitzondering maakte.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#49 fritzie

Larie 42,
Maar dat is het probleem toch niet.
Mensen die lekker mee willen doen ?

Fortuyn : “Als je met ons wilt meedoen,ben je welkom, maar als dat niet verkiest, ga dan weg”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#50 Larie

@Caprio: Heeft u dat ook, een bepaalde tune bij een periode in uw leven. Ik wel zoals ” Is this my beautifull house, is this my beautifull wife?” (Talking Heads), U begrijpt wel welke periode hier werd ingeluid;-). Zo ook een nummer, damn vergeten wie het zong een Engelse groep uit rond 85 ofzo, de tekst (uit het hoofd):

When you are young you can do what you like and eat what you like..stemmig gothic muziekje en dan…Than you reacht THAT age and before you realise it you’re a (loud) BIG FAT BASTERD..ruige muziek breekt los. Wat een plaat:).

Het (uw) anti-revolutionaire stempel brand op mijn hoofd en kan dit middels een anecdote verklaren.

Paris( net als nu) 86/87, maanden slapend rond pont neuf want daar moest je zijn..wakker…geschreeuw..Les Flicks Les flicks..en voordat je het wist zat je in een kerker met je woeste revolutionaire uiterlijk en innerlijk. Weer vrij, stenen stapelen, gooien, brandende zielen en nu…wat getemd maar heer Caprio: IK ben GEEN big fat bastard…you hear ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#51 Carlos

Goeie column Caprio, ik hoop dat de rechtse stemmingmakers binnenkort worden opgepakt door hun eigen wet: “verheerlijking van terroristische aanslagen strafbaar stellen”. Want dat is precies wat er gebeurd: het uit zijn verband trekken en opblazen van een incident om er zelf politiek gewin uit te halen.We dienen de boel bijelkaar te houden (en alleen erop slaan als het echt nodig is, hehe ik ben geen Chamberlain…)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#52 mescaline

fritzi 49 Voor een islamiet is het probleem juist wel: lekker meedoen met de anderen…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#53 fritzie

mescaline,

Klopt. Islam kent geen indviduele verantwoordelijkheid.
Geen recht om volgens eigen geweten te handelen.
Islam doet beroep op godsdienstvrijheid, maar staat vijandig tegenover de individuele vrijheid om voor een geloof te kiezen.

Inderdaad Het boek duldt geen tegenspraak en nieuwe inzichten. Het erkennen van nieuwe wetenschappelijke resultaten, zou in tegenspraak kunnen zijn met wat het boek voorschrijft. Het zou het einde betekenen van Het Boek.
Daarom is Islam tegen abortus, tegen vrouwenemancipatie, tegen evolutieleer, tegen big bang.
Eigenlijk is het boek tegen alle nieuwe dingen, want ze beschrijft het niet.

En Links heeft deze politieke stroming in haar hart gesloten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#54 Carlos

Je zou er een boek over moeten schrijven, Fritzie…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#55 Sikbock

Het valt mij ook inderdaad wel eens op dat “links” graag tegen het christendom aanschopt, maar de islam in de boezem sluit.. hoe zou dat laatste nou komen? Omdat ze een kleurtje hebben?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#56 Carlos

Nee Sikbock, ze ruiken zo lekker fris…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#57 Sikbock

ow, sorry, dat was me nooit zo opgevallen! Ik wijzig mijn standpunt!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#58 fritzie

Sikbock,

Dat is net zo opvallend als het selectivisme van AFA.
Men staat op de achterste poten als een negerjongetje door een gefrustreerde blanke wordt vermoord, maar men demonstreert nooit voor de ingang van de moskee.
Het enige gebouw met aparte ingangen voor man en voor vrouw.
(“Pers geen Zuid-Afrikaan uit;Koop geen Outspan”)

Ach, rosemuller werkt toch ook moeiteloos en innig samen met een Juntadochter ?
De oud psp-ers en PPR-ers draaien om in hun graf als ze dit eens wisten ! Gelukkig maar dat ze dood zijn.

Voor sommigen zijn dit verwarde tijden.
Voor Fritzie niet, die heeft net 06/05 gezien. Morgen deel 2.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#59 Lilith

@Fritzie, volgens mij wordt elke vrouw die in een vrouwenopvang zit (met de dood) bedreigd. Ze zijn daar in ieder geval niet bijeen omdat ze het zo gezellig vinden in een soort commune te wonen.
Ikzelf vind het onzin een doodsbedreiging te koppelen aan een ‘cultuur’: het (kunnen) doden van een medemens is nu eenmaal één van de nare eigenschappen van de mens. Vraag je eens af: komt het door een geloof dat een mens gaat doden of moet het in de mens zelf zitten te kunnen doden? Moord en doodslag is altijd onlosmakelijk verbonden geweest met de mens: of het nu gaat om territorium verdedigen/vergroten, geloof of gewoonweg uit jaloezie. Reken maar dat dat laatste de grootste reden is dat die vrouwen in Blijf-van-mijn-lijf-huizen zitten: mannen die niet kunnen verkroppen dat hun vrouwen niet voor hen kiezen, ze ontglippen. Daar heb je geen geloof voor nodig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#60 e4

@f: ik denk dat we vooral fel en agressief naar elkaar moeten zijn, zodat wij (autochtonen, bahbah, welk een naar woord) in ieder geval niet de slimsten zijn.

@larie: is dat leuk, geologie?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#61 Larie

@e4: Geologie is de bom. De halve studietijd wordt je meermalen ergens met een groep van drie bovenop een berg of in ruig gebied geplempd en moet je je zien te redden en ook nog het gebied in kaart brengen. Je leert er andere culturen te begrijpen en vooral ook drinken (en sociale vaardigheden) :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#62 fritzie

Lilith,

Je hebt volkomen gelijk met : “Ikzelf vind het onzin een doodsbedreiging te koppelen aan een ‘cultuur’:”

Immers eerwraak en gedwongen huwelijk, alsmede bruidschat eisen is een zeer oude Nederlandse traditie.
In veel Historische Nederlandse gebouwen vind je aparte ingangen. Één voorname voor de Man en een zij-ingang voor de vrouwen.
Het is ook volgens de Nederlandse etiquette, dat de vrouw, in lompen gehuld, achter haar man of zoon loopt. Dit vanwege respect voor de man.
Met geloof heeft dit alles niets te maken.

Anderhalve man en een paardekop doen dit nog slechts.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#63 e4

ow koel, dat klinkt bijna beter dan mijn vierjaardurende cursus subsidie aanvragen :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#64 Snaporaz

Paris, ville lumière ? Tien jaar later en ’t lijkt ongeveer tijd voor een heruitzending van “La Haine” met de vraag “wat is er veranderd” ? (Ik zag “La Haine” voor het eerst op de VPRO op een gedenkwaardige zondagavond.)

http://www.mathieukassovitz.com/real/films/haine_photos.htm
http://www.mathieukassovitz.com/real/films/haine_videos.htm

Destijds was “La Haine” dermate geruchtmakend dat de Franse regering een speciale vertoning vroeg, als ik me goed herinner. Maar ik vind er weinig meer over terug dan :
http://forum.aceboard.net/p-6148-603-5422-0.htm (zoeken op ‘Jospin’)

Leuke links terzijde :
http://www.diplomatie.gouv.fr/label_france/FRANCE/SOCIETE/violence/violence.html
http://academic2.marist.edu/afcs/resources.html

Of zullen ze “Themroc” uitzenden ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#65 obsidiaan

is dit waar je op doelde met je oproep, de fik erin.

Franse relschoppers staken vrouw in brand
http://www.nu.nl/news/620444/21/Franse_relschoppers_staken_vrouw_in_brand.html

ik zou zeggen, verbeter de wereld, begin bij jezelf de fik eerst in je eigen spullen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#66 Larie

@e4: Iets in de Dordrechtse kunsttoestanden wellicht ..niet opgeven potverdrie, aan de slag ;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#67 Larie

@Fritzie: Misschien gaat uw gemoed wat beter als u de wereld, met al uw “kennis”, als een nieuwgeborene bekijkt (shoshin).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#68 Bismarck

Sarkozy… Die naam komt me bekend voor, was er niet ook een Sarkozy betrokken bij de Dreyfuss-affaire?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#69 mescaline

Echt, Esterhazy toch ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#70 Bismarck

Je hebt helemaal gelijk! Waar ken ik de naam dan van?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#71 Lilith

Fritzie, ik probeer aan je verstand te brengen dat huiselijk geweld een groot probleem is in Nederland, ongeacht waar iemand vandaan komt. Zoals ik in mijn vorige commentaar al aangaf, gaat het er voornamelijk om dat het in iemands karakter moet zitten wil je kunnen/willen doden.

Naast het wie gaat het vooral om het waarom: Waarom pleegt de dader de voorvallen? De reden die door de slachtoffers het meest genoemd wordt (bijna een op de drie) is dat het in het karakter van de dader zit. Een vijfde van de slachtoffers zegt dat een conflict de aanleiding was en nog eens ongeveer een vijfde denkt dat de dader het idee heeft dat het normaal is. Wanneer de resultaten uit het allochtonenonderzoek worden vergeleken met dat in het onderzoek onder autochtonen, dan is er sprake van een vergelijkbaar beeld. Dit komt uit het onderzoek ‘Huiselijk geweld onder Surinamers, Antillianen en Arubanen, Marokkanen en Turken in Nederland’ uit oktober 2002. 3% van de allochtonen geeft aan (als reden voor geweld) dat het ‘normaal in cultuur’ is (0% als reden voor autochtoon). Dit ten opzichte van 28% van de allochtonen dat het het voornamelijk in het karakter zit (31% als reden voor autochtoon). Als je dan toch een zondebok zoekt: 81% van allochtonen en 79% van de autochtonen is van het mannelijk geslacht. Dat wat jij aangeeft: ‘de vrouw, in lompen gehuld, achter haar man of zoon loopt’ is cultuurgebonden, terwijl partnerdoding een puur menselijke eigenschap is. Zo kun je zien dat het vrouwelijke percentage dat geweld gebruikt bij allochtonen op 19% ligt en bij autochtonen op 21%. Houdt dat dan in dat dit aan de cultuur van de autochtone vrouw ligt?

Daarnaast heb je gezegd: elke maand een meisje dood door eerwraak. Als ik je mag corrigeren: elke maand een slachtoffer gedood door eerwraak. Hieruit blijkt hoe selectief jij leest: ook mannen worden slachtoffer van eerwraak (of beter nog: eergerelateerd geweld), met de kanttekening dat de scheidslijn tussen eergerelateerd geweld en een liquidatie (als in afrekening in de ‘onderwereld’) dun is. En dat had je ook al kunnen lezen in mijn post waar ik naar had verwezen.

Zoals velen, richt jij je met name op de Turkse en Marokkaanse gemeenschap (in relatie tot eerwraak). De grote groep die wordt vergeten is de Hindoestaanse: een hele groep groep meisjes pleegt zelfmoord (bijna 10% hoger dan het landelijk gemiddelde) omdat zij zich schamen voor de familie of worden uitgestoten door de familie. Om de meest futiele zaken (in de ogen van de Nederlandse samenleving). De Hindoestaanse gemeenschap wordt over het hoofd gezien, terwijl deze vaak benauwender is dan de Turkse of Marokkaanse gemeenschap. Het verschil is dat Hindoe’s makkelijker opgaan in de Nederlandse gemeenschap (door buitenshuis zogeheten correct gedrag te vertonen) en daardoor makkelijker voorbij gegaan wordt aan de problematiek. Zo iemand als een Wilders die schopt tegen het bouwen van de grootste moskee, maar niets van zich laat horen als de Hindoe’s de grootste tempel willen bouwen. Het is dus maar waar je je aandacht naar uit laat gaan.

Of wat te denken aan de lageropgeleide autochtoon? Die pleegt ook relatief meer (huiselijk) geweld dan een hogeropgeleide autochtoon. Is dat dan ook te wijten aan een cultuur? In Nederland krijgt iedereen toch dezelfde kansen qua opleiding?

Gras is altijd groen, maar er bestaan vele soorten groen. Het is de nuancering die veel duidelijk maakt. En daar gaat het mij om.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#72 fritzie

Lilith,
Uitermate vermakelijk !

Je uitgangspunt, wat ik bestrijdt : “ik probeer aan je verstand te brengen dat huiselijk geweld een groot probleem is in Nederland, ongeacht waar iemand vandaan komt.”
Of anders verwoord:
“Ikzelf vind het onzin een doodsbedreiging te koppelen aan een ‘cultuur’:”

Een paar van je laatste stukjes tekst:
“de Hindoestaanse: een hele groep groep meisjes pleegt zelfmoord (bijna 10% hoger dan het landelijk gemiddelde) omdat zij zich schamen voor de familie of worden uitgestoten door de familie……

“dan de Turkse of Marokkaanse gemeenschap. Het verschil is dat Hindoe’s makkelijker opgaan in de Nederlandse gemeenschap (door buitenshuis zogeheten correct gedrag te vertonen) ”
Nu leg jij de koppeling. Bedankt.

“de lageropgeleide autochtoon? Die pleegt ook relatief meer (huiselijk) geweld dan een hogeropgeleide autochtoon. Is dat dan ook te wijten aan een cultuur?”
Ja, een subcultuur. Lageropgeleiden hebben een andere subcultuur dan hogeropgeleiden.

En voor de rest geef ik je gelijk.
Eerwraak en gedwongen huwelijken, is een typisch Nederlands gebruik en er is wat dat betreft niet het kleinste verschil met de Turkse, Marokkaanse of Hindo-cultuur.
Al voor de komst van grote Iraanse gemeenschappen naar Den Haag, bijvoorbeeld, kenden we Steniging als executiemethode. De Buitelanders hebben zich gewoon aangepast aan de Nederlandse gewoontes en gebruiken.
Echt waar.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#73 Lilith

En over de ’traditionele’ rol van de vrouw in het gezin kan ik je ook opmerkelijke zaken melden. Uit een onderzoek onder jongeren in de leeftijd van 18 – 27 jaar (de kinderen van de toekomst, toch?) is iets ‘verbazingwekkends’ te zien t.a.v. rolverdeling van mannen en vrouwen in het gezin. Onderzoek is van het CBS d.d. juli 2005 en heet ‘Enqueteonderzoek onder allochtonen: problemen en oplossingen’.

Oke, hou je vast (percentages zijn van de mannelijke ondervraagden):
T.a.v. rolverdeling in gezin: op de vraag ‘Partners moeten er naar streven om zoveel mogelijk samen te doen’ gaf 95% van de Turken, 90% van de Marokkanen en 66% van de autochtonen het hiermee eens te zijn.
‘In een gezin zou de man kostwinner moeten zijn en zou de vrouw voor huishouden en kinderen moeten zorgen’: 28% van de Turken, 25% van de Marokkanen en 18% van de autochtonen is het hiermee eens.
‘Buitenshuis werken van vrouwen met kleine kinderen kan niet samengaan’: 25% van de Turken, 26% van de Marokkanen en 25% van de autochtonen onderschrijven dit.

T.a.v. rol van vrouw in maatschappij: op de vraag ‘Ook als een jonge vrouw kinderen heeft, is het goed dat zij een eigen inkomen verdient’ was 78% van de Turken, 81% van de Marokkanen en 75% van de autochtonen het hiermee eens.

T.a.v. orientaties op het gezin: ‘Het huwelijk is niet meer dan een zakelijk contract, kun je zien dat 11% van de Turken, 13% van de Marokkan en 17% van de autochtonen het hiermee eens is.

Ook interessant is de ontmoetingsplaats van partners:
* Tijdens uitgaan, vakantie of recreatie: 31% van de Turken, 23% van de Marokkanen en 45% van de autochtonen
* Via bemiddeling ouders/uithuwelijken: 2% van de Turken, 1% van de Marokkanen en 0% bij de autochtonen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#74 Lilith

Fritzie, daar waar jij naar verwijst is hoe een bepaalde gemeenschap reageert op problematiek van een bepaalde cultuur (geslotenheid, schaamte). Daar heb je ook gelijk in. Maar waar ik op wijs is dat er niet perse meer gedood wordt in een bepaalde cultuur: onder autochtonen is het aantal partnerdodingen veel hoger dan onder allochtonen.
Dat is het verschil (dat ik je probeer duidelijk te maken).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#75 mescaline

@Lilith, interessant, en niet onverwacht wat mij betreft.

@fritzi, die cijfers doen je weinig omdat je je richt op de harde kern die de harde Islam op harde wijze navolgt. Wel, die is van meerderheid gekrompen naar een minderheid. En ja, je hebt gelijk dat er in de islam geen “humanistische rem” zit zoals in het jodendom of het christendom.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#76 Lilith

Misschien is het duidelijker als ik het zo zeg: als van de 100 partnerdodingen 5 zaken eergerelateerd geweld (of eerwraak) betreffen. Wat is hier dan het probleem? Het eergerelateerd geweld of het gegeven partnerdodingen?

Verder moet je onderscheid maken tussen dat wat in het buitenland plaatsvindt en dat wat hier in Nederland plaatsvindt: ik vraag mij af wanneer wij hier in Nederland steniging als executiemethode hebben ingevoerd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#77 mescaline

Hier nog een aanvulling in een boeiend webstuk. Hoe richtte Mohammed theorie en praktijk van het islamgeloof in ? Samenvatting: de basis is group building rond één authoriteit, mannen zijn baas. Een derde universeel element: veroveringszin wordt ook genoemd, maar … discussievoer.

http://lagonda.blogspot.com/2005/08/het-systeem.html

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#78 fritzie

Lilith,
Kortom, het beeld wat jij schetst houdt in dat er helemaal geen probleem is. Je zegt dat Nederlanders zich vergelijkbaar gedragen als turken en Marokkanen.
Nu vertrouw ik je cijfers niet en zelf heb ik geen goed cijfermateriaal, daar de overheid niet in etniciteit rapporteert (lees: verdoezeld)
Wat je zegt is dat de brief van Vrouwenopvang volledig ongegrond is: ” Met deze brief willen wij u allereerst onze grote ontsteltenis kenbaar maken. De Federatie Opvang vindt het werkelijk onvoorstelbaar dat in Nederland vrouwen uit andere culturen de keus voor een eigen leven met de dood moeten bekopen”
Let wel: Vrouwen uit andere culturen.

Ja, je hebt gelijk dat Nederlanders meer moorden dan islamieten…. maar niet procentueel.
Ik verkeer in de veronderstelling dat de Marokkaanse en Turkse, (en vele andere) culturen beduidend geweldadiger zijn dat de Nederlandse.
Mescaline,
Neen, ik denk dat je je vergist. Die harde kern is de meerderheid en groeiende. (Louter afgaand op hetgeen wat ik radio, TV en Internet hoor.)
Neen, Murat en Bouyeri zijn geen uitzonderingen maar eerder regelmaat. En van die CBS-site kan ik geen wijs omdat het niet de juiste cijfers produceert.

Jongens zijn toch meer waard dan meisjes ? Zo wordt dat in Koranscholen voorgeschoteld?
Marokkaanse jongens zorgen toch voor veel overlast in Zwembaden ?
Islamitische ouders gaan gemengd zwemmen toch ook tegen ?
En een grote islamitische meerderheid hield zich toch ook verdacht stil na de moord?
Dat is toch niet toch telkens uitsluitend die ene minderheid ?
Die anderhalve gek en een paardekop ?

Ik bedoel maar, je wilt de problemen zien of niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#79 fritzie

Nog even op de cbs website geweest:

http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/FA26E32C-250B-4D1D-B3B9-35085B6C48BC/0/2005verdachtvancriminaliteit.pdf
tabel 2.2
geeft een overzicht van criminaliteit:
1 gen. niet westers =7,2 % van de totale bevolking levert 20% van de totale criminaliteit op. 20/7,2–> 3 !
zeg maar drie x misdadiger.
voor de
2 gen niet-westers = 2,1 levert 8,1 % op –> 4 !

autochtonen= 80% levert 62 % criminaliteit op 62/80=0,7
allochtonen 1e gen.= 11% 23,8 % gewogen 23,8/11 = 2
allochtonen 2e gen=5,3, 13,6% gewogen 13,6/5,3= 2,5
dus 0,7–> 2–> 2,5
vooral groei van 1e gen naar 2e gen. is sterk.
Maar er is geen probleem.

Vive la France !

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#80 Lilith

Argggghh, Fritzie! Lezen! Goed, even ter verduidelijking:
ik heb het over moorden (veroordeelden) en jij komt ineens aanzetten met een een onderzoek over verdachten. En dan ook nog een onderzoek betreffende alle criminalteit (waar moord een onderdeel van is). Daarnaast, we hadden hier over partnerdoding (ook weer een onderdeel in de categorie criminaliteit onder het kopje – veroordeeld en niet verdacht – moord). Als je zo graag wil aanduiden dat allochtonen crimineler zijn dan autochtonen, had je (alweer) kunnen lezen in de link naar mijn post over Eerwraak dat wat betreft de moorden in Nederland iets minder dan de helft door allochtonen worden gepleegd.

Grappig trouwens dat je mijn cijfers niet vertrouwt: ik zal de bronnen die ik heb gebruikt (respectievelijk G. Leistra (journalist) en P. Nieuwbeerta (criminoloog), C. van Eck (antropologe en eerwraak-kenner) en politie (Haaglanden), Ministerie van Justitie en (notabene ook) het CBS) een briefje schrijven dat ene Fritzie vindt dat zij hun huiswerk maar eens over moeten doen.

Vervolgens zeg je dat ik een beeld schets dat er helemaal geen probleem is (wat eerwraak betreft) en dat Nederlanders zich vergelijkbaar gedragen als Turken en Marokkanen. Zucht, je combineert hier even met het grootste gemak het probleem partnerdoding (in het kader van eerwraak) met een CBS-onderzoek over rolverdeling van man en vrouw.
T.a.v. het probleem (partnerdoding in het kader van eerwraak) zeg ik dat een klein percentage van het aantal vrouwen in de vrouwenopvang door eerwraak wordt bedreigd als je kijkt naar het geheel (van het aantal bedreigde vrouwen in de vrouwenopvang) in het kader van partnerdoding. Daarmee zeg ik niet dat eerwraak geen probleem is, maar wil ik aangeven dat partnerdoding in zijn geheel in Nederland een probleem is (inclusief eerwraak). Dit staat totaal los van het CBS-onderzoek over rolverdeling: dit was een reactie op jouw opmerking over de traditionele rol van de allochtone vrouw in Nederland.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#81 HansR

@Lilith
Ik geloof niet dat Fritzie ontvankelijk is voor argumenten. Welke dan ook. Zijn idee zit te strak in zijn kop. Een van de ziekten van deze tijd. Hij zuigt.

 • Vorige discussie