1. 2

  Langzamerhand een waslijst: 17 landen MO + Ivoorkust. Gelukkig blijft het in de rest van de Afrikaanse landen die w.s. nog harder door de economische malaise zijn getroffen opvallend rustig. Kadaffi verjagen prima, maar we kunnen natuurlijk niet overal voor Rommel gaan spelen. Anders kan ik dalijk óók nog het stof van het gasmasker blazen (een No drive/fly/walk zone van Rabat tot Sanaa tot Abidjan). Hopen maar dat de verdemocratisering van het MO net als in Egypte verloopt…

  Hoewel, in Cairo is ondertussen het ministerie van binnenlandse zaken in de hens gestoken:

  http://edition.cnn.com/2011/WORLD/meast/03/22/egypt.ministry.fire/index.html

 2. 3

  @yevgeni:

  Beter lezen. Israel staat er wel tussen, maar heeft geen enkele marker. Koeweit ook niet trouwens.

  En, wablief, hoezo Ivoorkust genoemd? Wat heeft het conflict daar te maken met de Arabische lente? Heb je wel opgelet sinds de dood van Felix Houphouet-Boigny?

  Rommel? Die won aanvankelijk veel, maar uiteindelijk verloor hij. Hoop je dat?

 3. 4

  Even zeiken over dat “prachtig verbeeld”: wat voegt deze presentatie eigenlijk toe aan het begrip van de feiten? Dit zijn toch dingen die je ook gewoon in een lijstje/tabel kan zetten. Lijkt me dan ook veel overzichtelijker.

  Of moest het soms weer “interactive” van de “d-ziigner”?

 4. 6

  yevgeny

  Haha, ik moest glimlachen!

  En ondertussen is Nederland de oorlog weer ingerommeld…

  Ben benieuwd hoe een Afrikaanse lente er uit zal zien. Zijn er ten zuiden van de Sahara eigenlijk landen waar het de goede richting op gaat?

  @mezelf: wat is eigenlijk de goede richting?