1. 3

  009 sound system – trinity

  er bestaan heel veel mooie landingsfilmpjes, maar weinig met coole muziek,
  de constant censurerende copyright-maffia helpt ook niet erg mee.

 2. 5

  En nu wilde ik gisteren oorspronkelijk nog een lange rant neerpoten over die neuzelige deuntjes-fetish van het moderne media-proletariaat voordat ik dacht “oh, laat toch…”

  Ik bedoel, dit is een /vlieg/ filmpje. Waarom is het goed, wenselijk, aardig, niet storend en/of niet gewoon grondig irritant om er wat voor nuffig muziekje dan ook onder te zetten? Het is een /vlieg/ filmpje dat veel leuker was geweest met /vlieg/ geluiden en zelfs nog beter was geweest zonder enig verder geluid in plaats van die ellendige elevator-noise die je nu van het onderwerp afleidt.

  Verdrie!

 3. 7

  Ik plug niks, maar wees gerust ik heb met het zoeken naar Close filmpjes al zoveel takkegeluid van vliegtuigmotoren, brommers, auto’s en ‘wind tegen de microfoon aan’ gehoord. Dat soort k*tfilmpjs daar kan je nog geen 5 seconden naar kijken. Als een filmpje met muziek toevallig niet jouw muziek is: jammer volgende keer beter.

 4. 8

  Het gaat er niet om dat het “toevallig niet jouw muziek is”. Het gaat erom dat het muziek is.

  Was laatst op een beurs waar een dertien in een dozijn classic rock cover bandje voortdurend conversatie lastig tot onmogelijk aan het maken was. Het is een cultureel gewennings-proces dat er altijd “een muziekje bij hoort” maar er hoeft niet altijd muziek bij. Meestal zelfs doet de muziek afbreuk aan de primaire activiteit zowel als aan de muziek zelf. Altijd leuk hoor, Hotel California, maar niet als ik een standhouder iets wil vragen.

  Net zoals bij vlieg-filmpjes willekeurige deuntjes alleen maar een stoor-factor zijn, dus.

 5. 10

  Met het muziekje an sich is ook wel wat mis, het lijkt net alsof de stroom ongeveer 2 keer per seconde wegvalt, of dat er iets mis is gegaan bij het omzetten naar mp3. Het hapert nogal. Of is dat alleen op mijn PC zo?

 6. 11

  @9: “Als mensen geen feedback willen dan moeten ze er geen open reactie-formulier onder zetten. Zo simpel is het.”

  Het punt is dit filmpje noch dit muziekje maar dat irritante culturele gewennings-proces van overal maar een “muziekje bij doen”. Hoog tijd dat daar meer commentaar op komt voordat het echt definitief onomkeerbaar is geworden.

  (@ Bismarck: Hier geen probleem)