1. 2

  euhr…
  in al de eenvoud van je vraag, gbh – wat bedoel je?
  De dagsluiting laat net zien wat Puntland onderscheidt van Somaliland.
  Waarom “land of democracy”?
  Puntland niet Somaliland wel?
  Of, enigmatisch als het mag zijn – bedoel je inde WAR (OORLOG) met Somalië?
  Want dat zou tamelijk correct kunnen zijn.

  Baken in het land is de piraterij. Hence de 4x4x4’s.

 2. 4

  het is een comment van een Youtube kijker , ik zal voortaan ook hun namen citeren:

  ahmedgole (3 months ago)
  I Wud sacrifice my life for you Puntland
  Puntland my land the land of democracy

 3. 5

  Ik vermoed dat de vraag van GBH te maken heeft met de close du jour van 29 april. Daarin wisten jullie te melden dat Somaliland de enige democratie van de Hoorn van Afrika is. Dat is natuurlijk niet verenigbaar met de uitspraak dat Puntland (dat grenst aan Somaliland en min of meer in staat van oorlog ermee is) “The land of democracy” is.

  Het is het één of het ander he?

  Ook wel interessant om te melden Puntland in ieder geval the land of Piracay is. Verder erkent Puntland de soevereiniteit van Somalië (het beschouwt zich als een autonoom deel daarvan), dit in tegenstelling tot Somaliland dat zich volledig zelfstandig heeft verklaard.

 4. 6

  ent toch voel ik me verplicht weer eens de natuur van de Dagsluitingen onder de aandacht te brengen. Het is er namelijk een van verwondering, van poëzie, van onbevangenheid.
  Zie het alsof Crachàt en Carlos vanuit een sprookjeswereld zoals Alice in Wonderland zijn neergedaald, maar dan omgekeerd: naar onze wereld toe. We reizen rond, zonder enig plan, behoefte, wens, verwachting.
  Alle filpjes op een rij vormen één lang gedicht, van impressies en sferen.
  Het speelt zich dan ook af, net rond middernacht, op het moment waarp elke dag de ogen gesloten heeft, wanneer het dromen gaat beginnen.

  Meer practisch kan je vaststellen dat de tekst erop niet bepaald door C of C bedacht is – anders zouden onze namen er echt wel bijstaan. De diehard kenner durft dan wel eens naar de comments gaan kijken onder het filmpje.

 5. 7

  @6 crachat, die rondreis beperkt zich dan wel tot een paar landen rond het midden-oosten, is meer het sprookje van ali baba dan van alice

 6. 8

  @6: “De diehard kenner durft dan wel eens naar de comments gaan kijken onder het filmpje”

  Soms dan ook weer liever niet.

  Overigens wel jammer dat de C&C dreamfactory wat inconsistent omgaat met de Close du jour tag, dat maakt het zo moeilijk om het gedicht te overzien.

 7. 9

  gbh, de Dagsluiting in deze vorm loopt al bijna twee jaar, we zijn begonnen in Peru hebben Latijns-Amerika doorkruist, Oceanië, Zuid-Oost Azië, Siberië, Centraal Azië, toen vroegen we ten zuiden van de Oeral aan onze reaguurders linksaf naar Europa of rechtsafrechtdoor naar Azië het werd Azië en daarna Midden-Oosten en nu sinds twee weken de Hoorn van Afrika….

 8. 10

  @7: Ik neem aan dat je een recent bezoeker bent? Ze zijn ooit (lang geleden) begonnen in Zuid-Amerika, vervolgens via de Pacific en het Verre Oosten naar Siberië gereisd en van daaruit zijn ze na een rondje Midden-Oosten nu aangekomen bij Afrika. Ik ben benieuwd wat de volgende richting wordt, verder Afrika in, of eerst nog een rondje Indische Oceaan?

 9. 11

  Ja Bismarck inconsistent tag-gebruik helaas helaas…, maar zo aan het eind van de dag, moeten er vaak ook nog gortdroge nieuwsbrieven geschreven worden, overwerk verricht, Quote du Jours klaargezet, Linktips doorgezet, het spamfilter opgekamd, vrouwen bevredigd en flessen geleegd. Wij zijn ook maar twee mannen.

 10. 12

  @bismarck, ik reageer hier sporadisch toch zeker al een jaar of 5, weet niet of ik daarmee een recent bezoeker ben

  @carlos @crachat, bedankt voor de uitleg, jammer dat ik azie, oceanie en zuid-amerika gemist heb

 11. 13

  @11: Ik begrijp het, gezien het lijstje kan ik me voorstellen dat de close niet helemaal de eerste prioriteit heeft (zonder lege flessen gaat de economie op zijn gat en dat wil je niet op je geweten hebben).

  @12: Als je de Close du Jour tag aanklikt, krijg je een (onvolledige) impressie van de reis, wel veel klikken, want het is alweer maanden (en dus erg veel close du jours) geleden dat Siberië aangedaan werd.