1. 2

  @Bismarck
  Ik denk toch niet dat overwogen wordt om de F16 te vervangen door een toestel uit de zeventiger jaren.
  De Mirage is ook aan z’n laatste jaren en wordt vervangen door de Rafale (wat wel weer een opvolger zou kunnen zijn)
  Persoonlijk zie ik meer in een paar cessna’tjes om de jongens een paar rondjes over de hei te laten vliegen maar naar mij wordt toch niet geluisterd…

 2. 3

  Wat moet Djibouti met die dingen? Show.
  Of wat moet Nederland met de JSF? I.p.v. een goed(koper) Europees vliegtuig waar ook alle snufjes opzitten om zelfs een vlieg van de loop van het geweer van een Taliban te schieten.
  Wie zijn verder onze vijanden? De Belgen? Taken?: opbouwmissie in Afghanistan: hooguit om een jeep uit te schakelen. Of om luchtfoto’s op Aruba te maken naar de mogelijke resten van Natalee Holloway.

  De technologie waarmee westen zijn “vijanden” te lijf gaat IS al zó superieur dat het zijn doel vollédig voorbij schiet. Doet een beetje treurig aan: Israëli’s die met tanks, jets en helicopters Hamas te lijf gaan die hooguit op een mobiel statiefje verouderde raketjes van 50 roebel lukraak afschiet, Hit-and-Run, kruip-door-sluip-door. Ga je niet winnen door er miljarden tegenaan te gooien. Zal je heel veel mannetjes op de grond moeten sturen. Maar dat willen we niet (meer, lees:Vietnam). (Of in Afghanistan met een 1000- tal soldaten vanuit een beveiligde compound). En dus schieten uit frustratie die israeli’s dan maar wat op vage doelen, dat de miljarden niet voor niks gespendeerd zijn en kijk eens wat een mooi leeg bommenrek ik hep….

 3. 4

  Piraten in Somalië. Lachen, in die zelf getimmerde bootjes die containerschepen enteren. Haaa, Heerlijk. En pluk er 1 van zee staan er weer twee op het strand vers in de lak, oké, met een mother van een buitenboord motor. Bemanning genoeg: we vissen namelijk illegaal hun tonijn af en dumpen er illegaal afval dus ze staan er met honderden te trappelen. Stuurt Trots zeevarend Nederland er een Ultra modern miljoenen euro’s kostend fregat op af. Kennelijk niet (juridisch) over nagedacht van tevoren. Had ook niet uitgemaakt verder want op dat type boten is sowieso geen plaats om 7,8 Somalische piraten een weeklang vast te houden. Elke open ruimte heeft een functie. Leidingen buizen, strakke functionele lay out>geen plekje is onbenut en alles heeft een functie, krijg op zo’n boot op de verkeerde plek een strakke plasser en je scheurt de romp open….

  Nee, Snappu het snoop ik het ook begrijpuwwel…

 4. 5

  YP, volgens mij zijn het gewoon franse straaljagers die mogen oefenen boven Djibouti, ze waren tot in de jaren ’70 nog een kolonie.
  er staan ook veel filmpjes op YT over het Vreemdelingenlegioen die oefent in Djibouti.
  en verder heeft/hjad de Amerikaanse War on Terror er haar dependance, met een handjevol Amerikaanse mariniers en een paar fregatten in de haven.

 5. 7

  @2: De laatsten zij twee jaar geleden gebouwd, die gaan nog wel even mee, in tegenstelling tot onze F16’s, die als ik ene de Vries mag geloven, op het punt staan van ouderdom uit de lucht te vallen.

 6. 8

  Bismarck, geen idee of het filmpje uit die tijd dateert? Ik heb zelf de tekst ‘territoire français des Afars et Issa’ door Crachat op het plaatje laten plakken. Ter ultieme verwarring en zinneprikkeling.

 7. 10

  @ Clarkos en Bemelmans (Bm), Jack Bemelmans (“Maar ik had er 3 ingestudeerd”)

  Nou én? “Franse straaljagers territoire français” en gehakketak uit welke tijd het filmpje stamt…wat kan mij dat nou schelen. Ik had gewoon een alibi nodig. Peperduur nieuw VS- speeltje waarvoor en voor tegen wie…daar ging het mij even om. Werkloze vissers en ongeletterde schapenherders. Mag dat weer niet dan? Meteen weer die correcties op futiliteiten. En piraten die met enterhaken en karabijnen in ouwe visserssloepen hi tech container- en navyschepen te lijf gaan. Contrasten dus. Komt helemaal weer niet over…blijkt. Pff, waar doe ik het allemaal voor…voor de 200.000 ste comment dan maar.

  Maar het is inderdaad waar, mooi als je daar zo met die mirage over die vlakten mag scheren en beneden een Djiboutiaan met z’n schapen naar je staat te zwaaien…

 8. 12

  @10: 250.000ste alweer. Maar punt was dat Djibouti die dingen helegaar dus niet heeft. Dat soort speeltjes is voorbehouden aan Westerse landen en diegenen die iets van veel waarde aan hem te verkopen hebben. Je hebt die dingen niet om er mee op piraten te jagen, maar omdat je wil bewijzen dat je zo rijk bent dat je geld kan spenderen aan dit soort penisextenties. Wat denk je dat in al die NAVO-vergaderingen gebeurt?