dagsluiting | Ethiopia Blue Nile Falls 2

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (2)

#1 vandyke

Bij het filmpje verwijst naar een googlekaartje maar die wijst niet naar de juiste plek van de waterval.
De waterval bevindt zich bij Bahir Dar (wiki). Een stad tussen (googlemap) de oude hoofdstad Gondar(Gonder) en Addis Abeba.
Een van de vele prachtige plekken in Ethiopie.

Ik heb oa het volgende geschreven over Bahir Dar:


De volgende ochtend kan ik een paar happen ontbijt scoren. De zestig kilometer naar Bahir Dar leg ik gelukkig met wat minder
kinderproblemen af. In Bahir Dar aangekomen word ik onmiddellijk besprongen door types die mij van alles willen aansmeren. Het meest hardnekkig en leugenachtig is het tuig dat mij een boottrip wil verkopen naar een van de eilanden op het meer. Dat gaat ongeveer zo:
‘Meneer, we hebben prachtige boottrips naar de kloosters.’
‘Nee, dank u.’
‘Meneer, u moet vanmiddag nog gaan want vanaf morgen zijn ze drie dagen dicht.’
‘Nee, ik ben moe, vandaag niet.’
‘Dan gaan we morgen.’
‘En dan zijn ze dicht!’
‘Niet allemaal.’

’s Avonds kijk ik met een aantal Ethiopiërs naar de Europacupwedstrijd Juventus -Liverpool. Het valt direct op hoe anti-Juventus men is. Anti-Italiaans beter gezegd. Natuurlijk omdat dit land tussen 1937 en 1942 door Italië is bezet. Dat kunnen wij
ons toch moeilijk voorstellen. Wij hebben het de Duitsers tenslotte toch al lang geleden vergeven!

  • Volgende discussie
#2 Crachàt

Dank, vandyke.
Voor het eerst dat een realiteit onze surrealiteitsreis overlapt. Doet nòg meer wegdromen.

  • Vorige discussie