dagsluiting | Black Holocaust Survivor

Theodor Wonja Michael werd in 1925 geboren als jongste zoon van een Kameroenese immigrant. Tijdens WWII redde hij het vege lijf door in propagandafilms die het Duitse kolonialisme verheerlijkte ‘de neger’ te spelen. Hij zei hierover: “Wir waren die Mohren, die man da brauchte. Für uns war das eine Existenzfrage“.

 1. 1

  WTF Holocaust survivor?? De geschiedenis van deze man is er eentje uit een film. Tijdens zijn kinder- en jeugdjaren heeft hij een bijna onbeschrijflijk leed mogen meemaken en daarna is het toch nog allemaal goed gekomen. Maar om deze meneer een holocaust survivor te noemen? Waar is dat op gebaseerd? Hebben jullie soms last van de Joodse ziekte of zo?

 2. 3

  Zo ken ik een meisje die zich voordeed als jodin om veilig uit Sabra en Shatila te ontsnappen en ja die fosforgranaten op Gaza waren ook wel grappig.

  ( Boerenhumor kraslot begriep ie toch nie )

 3. 5

  Zo vraag ik me af of de spelers in de nazipropaganda anti Joodse film “Der Ewige Jude” nu “echt” waren of niet en indien echt wat er achter zat aan het meespelen. Wellicht gelijk aan het verhaal van Theodor Wonja Michael.

  De film is vreselijk vals en denigrerend en staat op googlevideo (helemaal en met engelse ondertiteling) en youtube (in stukjes). Er staat bij googlevideo dat gekeken mag worden slechts voor historisch onderzoek (.)