D66: Moed en verantwoordelijkheid

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

D66: Moed en verantwoordelijkheid

We zijn onze autoriteit kwijtgeraakt, zo stelt Frank Furedi onlangs in een lezing. Om het terug te winnen, is verantwoordelijkheid en moed nodig. We hebben weer helden nodig, zo meent Ad van Vugt.

0

Reacties (2)

#1 Jonas

We hebben toch allang helden in onze tijd. Kijk eens naar die adoreerders van de overleden Ramses. Dat waren de helden van onze tijd. En zo heb je in onze tijd zat helden die opkomen en weer vergaan. Die oude zeehelden als Michiel de Ruyter hoeven we niet meer.

  • Volgende discussie
#2 pedro

Volgens Furedi zijn de authentieke autoriteit kwijt geraakt toen we vanaf de jaren 60 van de vorige eeuw de gelijkwaardigheid van mensen gingen nastreven, gingen geloven in de anti-autoritaire opvoeding, de inspraak en medezeggenschapstructuren. Hierbij verloren we het gevoel van medeverantwoordelijkheid, en dit is een essentieel voor authentieke autoriteit

Rare gedachtegang. Omdat we medezeggenschap en inspraak kregen, raakten we het gevoel van medeverantwoordelijkheid kwijt?

Imho is er wel een probleem met autoriteit, c.q. leiderschap, en verantwoordelijkheid en dat is waar onze leiders hun verantwoordelijkheid niet nemen en ons niet realistische, maar gemakkelijke oplossingen voor ingewikkelde problemen voorspiegelen, puur en alleen om stemmen te winnen. Als die leiders over echte autoriteit zouden beschikken (en hun autoriteit dus niet alleen op basis van hun positie en / of reclame activiteiten om stemmetjes te winnen is gebaseerd), zou het autoriteit probleem van Furedi niet bestaan.

  • Vorige discussie