D66: AOW-leeftijd in twaalf jaar naar 67
D66 wil de AOW-leeftijd in twaalf jaar en twaalf stappen van twee maanden naar 67 jaar verhogen. Voorzitter van de D66-programmacommissie Joris Backer presenteerde een deel van het programma afgelopen zondag in het televisieprogramma Buitenhof.
Reacties (4)
D66 heeft mooie standpunten over bestuurlijke vernieuwing, wat helaas helemaal op de achtergrond is geraakt. Deze opmerkingen laten zien dat het een asociale partij voor de boven modale inkomens is die nooit mijn stem zal krijgen. Met pratende pop Pechtold die als wethouder, burgemeester en minister nooit wat klaar heeft gekregen en overal met een spoor van vernieling is weggegaan. Hij bestaat dankzij de gratie van de Wilders-bestrijding, dat gelukkig kan overgenomen worden door Cohen.
Kan je nog illustreren wat je bedoelt, want het enige wat je lijkt te zeggen is dat je deze opmerking ruk vindt omdat je hem ruk vindt.
Mijn illustratie is dat D66 een bestuurspartij is van goed betaalde mensen, die het niet zoveel uitmaakt dat anderen het slachtoffer kunnen worden van hun praktijken. Het idee achter de verhoging naar 67 is alleen maar een ordinaire bezuiniging, meer niet. Afbouw van het sociale stelsel, dat juist de zwakkeren in de samenleving gaat raken/raakt. En daarom vind ik D66 ruk. Laat ze maar eens het ambtenarenstelsel onder de loep nemen. Laatst mocht ik meemaken hoe een gemeenteambtenaar cigaretten op gemeenschapskosten declareerde. Een verhaal over beleidsambtenaren die volstrekt ongeschikt zijn voor hun werk (geen relevante opleiding, geen juridische kennis, en weigeren cursussen te volgen over nieuwe wetgeving zoals Brusselse regel- en wetgeving wat niet onbelangrijk is). Bovendien kunnen ze niet vooraf bedenken hoe afspraken te maken over een verdeelsleutel over aangevraagde subsidies. Daar mag van mij D66 mee aan de slag: daadwerkelijk structurele bestuurlijke vernieuwing, dat dit wanpraktijken aangepakt kan/mag/moet worden!
@3
D66 is de partij geweest die zich de afgelopen jaren hard heeft gemaakt voor aanpassing van het ontslagrecht voor ambtenaren