1. 1

  Lijkt me wel bewijs dat zijn tegenstander ongelijk heeft:

  “To me it was obvious he was unable to continue,” Chilmanov said. “His toe on his left foot was broken.”

  Slechte scheidsrechterlijke beslissing trouwens en goed dat de scheids daar eens een keer consequenties van voelt (ik heb me bij het boksen af toe doodgeërgerd aan zowel scheidsrechters als jury en blijkbaar ging het er bij Taekwando nog slechter aan toe). Desondanks een doodzonde natuurlijk om je dan niet te kunnen beheersen.

 2. 3

  The spirit of each fighting sport is: Never Give Up.

  Hij WAS in fighting spirit en kreeg er opeens een tweede tegenstander bij; ik geef de man groot gelijk.

 3. 4

  Wat een uitermate dom en slap geouwehoer M44. Nooit van de Budo spirit gehoord zeker. Taekwondo is dan wel oorspronkelijk Koreaans, maar ook daarbij staan respect voor de tegenstander, de regels en het ritueel centraal. Het verlies van zelfbeheersing geeft het niveau van deze sporter aan, en dat is duidelijk niet Olympisch. Levenslange schorsing is dan ook vanzelfsprekend. Jammer voor de eveneens geschorste coach wiens carrière in een seconde over en uit is.

 4. 5

  “Taekwondo is dan wel oorspronkelijk Koreaans, maar ook daarbij staan respect voor de tegenstander, de regels en het ritueel centraal.”

  Olympische Spelachtiger kan het niet.

  “Levenslange schorsing is dan ook vanzelfsprekend. Jammer voor de eveneens geschorste coach wiens carrière in een seconde over en uit is.”

  En dat ook.

  Van de toren puffen kan ik ook hoor.

  Ergens he, doen die Chinese hanengevechten dan een soort van veel eerlijker aan.

 5. 6

  @ M44
  In het budo ben je zelf je grootste tegenstander, en zelfbeheersing is de grondslag van alle vechtsporten; wat mij ertoe brengt mijn excuses aan te bieden voor mijn kwalificatie van jouw vorige bijdrage als “dom en slap geouwehoer”. Ik erger me er al heel lang aan dat de aandacht voor vechtsporten in de media zich meestentijds beperkt tot de “sappige” incidenten als oorbijten enz. Misschien volgende keer een item over het ballenknijpen bij waterpolo?

 6. 7

  “Door wetensmacht tot strijdenskracht”. (Sam de Wolff, CPN)
  Door excuses tot win-win-situatie. (Bullie)
  Not bad!

  Niet alle blogs behoren tot alle media. Zo zijn er niet weinig positieve blogstukjes over boksen en boksers.

 7. 8

  @4: “Taekwondo is dan wel oorspronkelijk Koreaans, maar ook daarbij staan respect voor de tegenstander, de regels en het ritueel centraal.”

  Begrijp ik dat normaalgesproken respect voor de tegenstander, de regels en het ritueel on-Koreaanse eigenschappen zijn?