CU: Niet speculeren over vervolg missie

CU: Niet speculeren over vervolg missie

Afghanistan_militair_jongentje_610De minister van Buitenlandse Zaken, Maxime Verhagen, geeft een verkeerd signaal af door te zinspelen op een verlenging van de missie in Uruzgan. Dat zegt Joël Voordewind. Hij houdt vast aan de artikel-100 brief waarin het kabinet heeft opgetekend dat de Uruzgan-missie ten einde loopt in 2010.

Andere NAVO-landen zullen dan voor vervanging moeten zorgen. Voordewind: ,,Verhagen haalt door zijn speculaties de druk weg van Navo-partners om de missie van ons over te nemen. Dat is een fout signaal. Behalve ongebronde, speculatieve krantenberichten heb ik geen aanwijzingen dat de minister van Defensie er anders over denkt dan de fractie van de ChristenUnie. Wij houden ons aan de afspraak met het kabinet: deze Uruzgan-missie stopt eind 2010. De Navo is nu aan zet om voor ons vervanging te vinden. Mocht de Navo met een nieuw verzoek voor een andere missie komen, dan zal de ChristenUnie dit uiteraard serieus overwegen.”

 

 

 

 

 

 

  1. 1

    Nou, hun eigen minister Eilmert heeft ook al een duit in het zakje gedaan.

    http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/246781/Van-Middelkoop-Mogelijk-verlenging-missie-Uruzgan.htm

    Vanmiddag hoorde ik Martijn van Dam, het gewaardeerde kamerlid van de Arbeiderspartij, hij zei dat hij duidelijk is dat ze tegen een verlenging zijn. Maar in de laatste zin stond weer het woordje ‘verantwoordelijkheid’ van ons land voor Afghanistan. Tijd gedacht dat het rechtste verkiezingsretoriek was over de pvda, maar het zijn verdomme echte draaikonten! Grappig dat ik vanavond een feestje heb met een dj-er die lid is van het cda.