Cryptoblog

In het kader van het maar blijven experimenteren weer eens wat nieuws. Een cryptische beschrijving van een actualiteit:

Lokale herhaling van de geschiedenis waarvan de timing deze week navrant is. Vaak argument voor harde actie, maar altijd met een luchtje er aan.

Als je het echt weet, misschien niet reageren maar even mailen naar steeph rare-A sargasso.nl.
Ik zal de komende uren goede antwoorden tijdelijk censureren omdat er anders geen lol aan is voor de anderen. Als fout is laat ik dat wel weten.

Geen idee of dit werkt en of het moeilijk danwel makkelijk is. Dus terugkoppeling welkom.

 1. 2

  Even een experiment
  [color=purple]
  als deze tekst alleen leesbaar is indien geselecteerd dan zou het nog aardig kunnen werken
  [/color]

  Moet dit dubieuze kleurtje natuurlijk wel paars zijn.

 2. 3

  Oh het werkt, de kleurcode is #EBE6E4 die moet je dan zetten tussen:
  [ color=#EBE6E4] en uiteraard [ /color]

  Dus zoiets als:
  [color=#EBE6e4]
  De oplossing is zoiets als dat Ondiep-incident?
  [/color]

 3. 7

  Politie schiet man neer in andere wijk maar met “zelfde” problemen. Roep om betere aanpak problematiek, maar altijd weer de vraag: wat gebeurde er nou echt?

 4. 10

  Woeha, laat ik het nog maar eens duidelijk zeggen, dat mailen is dus niet nodig als je de oplossing tussen [colo r=#ebe6e4] [/color] zet. Dan kan iedereen wie wil de hints en mogelijke oplossingen lezen door de tekst met de muis te selecteren.

  [color=#ebe6e4]Luchtje?!? Wat nou luchtje…Iets lokaals dus, ohhhhhhhhhh is het misschien dat Belgische toestand, 90 km u rijden op snelwegen ivm fijnstof? Maar fijnstof ruik je toch niet?
  [/color]

 5. 13

  Over cryptofascisten gesproken trouwens, hebben jullie de buitenlandervriendelijke posts op GS gelezen de laatste tijd? Werkelijk bizar, zou het gerucht dan toch kloppen dat Weesie verliefd is op een bruine homo?

 6. 14

  Utreg? (‘k Herinner me nog als de dag van gisteren de beelden van de sloop van het vorige voetbalstadion. Woelig stadje Beetje frustré in de schaduw van A’dam en R’dam?)

 7. 18

  Ik dacht eerst aan ‘demonstratie’ en nu dus aan ‘terreur aanslag’ ,maar door dat ‘locale’ dacht ik aan ‘opinie peiler’ de hond ,dat luchtje zit voor mij in het feit dat hij bakken met geld ergens vandaan haalt om keer op keer joekels van advertenties te plaatsen en het lijkt erop dat hij bewust aangespoord wordt om dat te doen wat hij doet .Bovendien wanneer je naar deze foto kijkt dan zie je vooral die neus van hem .http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/)/components/actueel/rtlnieuws/2007/03_maart/17/binnenland/0317_1250_NOS_wil_De_Hond_niet_meer.xml

 8. 20

  @scherpenzeel: Bingo! Mag je ook nog aangeven of de crypto dan goed was.

  @kim: Ah, zo had ik het nog niet bekeken. Maar dat verklaart het argument voor harde actie dan weer niet. Die neus was wel aardig bedacht.

 9. 24

  Ik vond het een goede crypto, niet te makkelijk, voor meerderlei uitleg vatbaar maar na oplossing is er onmiskenbaar maar een antwoord goed. Ik moest wel even research doen, want dat van die verjaardag wist ik echt niet.
  Verwarrend was, zoals inderdaad eerder opgemerkt, het woordje ‘lokaal’, dat deed eerder een gebeurtenis op vaderlandse bodem vermoeden. Maar keep ‘em coming, wat mij betreft.

 10. 25

  Ik gok op: [color=#EBE6E4]Saint Patrick’s Day[/color]
  Het wordt wereldwijd lokaal gevierd, het is altijd pijnlijk op 17 maart, er breken regelmatig bargevechten uit en aan het eind ruikt iedereen duidelijk minder fris. Where’s me pot o’ gold?
  [img]http://wilstar.com/images/patrick2.gif[/img]

 11. 30

  @TRS: Moet ik alweer lachen. Het moet niet gekker worden.
  Nee, het ging om luchtje uit de crypto. Het luchtje dat jij hebt gevonden is niet het luchtje dat ik zoek.

 12. 31

  Ik heb door natuurlijke omstandigheden meer dan 36 uur niet geslapen .. [color=#EBE6E4]Ik meen ergens gelezen te hebben dat er in irak een vrachtwagen met chemicalien is opgeblazen …Ik weet dat de chemicalien in irak vlak voor de inval door de sas naar cyrie zijn vervoert . Ik weet dat in het zuiden van irak de olie nu gerunned wordt door een amerikaans privaat bdrijf en dat dat niet volgens de afspraak is [/color]…Vertel het maar

 13. 32

  De kern van het antwoord zit er in kim. Kijk naar de linkjes van scherpenzeel.
  Knap voor iemand die 36 uur niet geslapen heeft. Hopelijk niet door ons ;-)

 14. 36

  Ga hier toch de oplossing maar even neerzetten. Want morgen ben ik nauwelijks online.
  Maar geheel in de stijl van zazkia kan je de oplossing alleen lezen als je de tekst markeert.
  [color=#EBE6E4]
  De actualiteit betrof een gifgasaanslag in de buurt Faluja:
  .http://www.nu.nl/news/1011403/23/Gifgasaanslag_in_westen_van_Irak.html
  .http://www.reuters.com/article/newsOne/idUSKHA73190520070317
  Nou net de plaats waar de amerikanen anderhalf jaar geleden stevig huis gehouden hebben waarbij ze mogelijk ook chemische wapens gebruikten:
  .http://www.guardian.co.uk/Columnists/Column/0,5673,1642831,00.html
  Maar vooral doet het denken aan de gifgasaanval van Saddam in Halabja nu precies 19 jaar geleden:
  .http://en.wikipedia.org/wiki/Halabja_poison_gas_attack

  Het luchtje gaat dus over het gas. Lokaal heeft te maken met het in Irak zelf herhalen van dit verhaal, mn falluja.
  En de aanslag in Halabja is veel gebruikt als rechtvaardiging voor de oorlog tegen saddam.
  Maar het gebruik van chemische wapens door de amerikanen in falluja zal vast ook weer olie op het vuur an de insurgents zijn.
  [/color]

  dus.

 15. 41

  Hypotheekcrisis in VS kan Europa besmetten zit altijd luchtje aan omdat het via de banken gaat, en lees geschiedenis en het komt eens in de zoveel jaren weer voor.

 16. 43

  Hèhè éindelijk..éindelijk een raadselspelletje waar de oplossing eens een keer wat lánger op zich liet wachten! Een keertje niét de boel na 10 of wat minuten zélf verraden. Een keertje niét vermoeden dat sprake was van doorgestoken kaart. Als ware je onderdeel van zo’n zakkenvullend manisch- manipulatief belspelletje op tv. Dáár leek het soms op. Als in de douche in de nor, bukkend voor een stuk zeep. De boel bruusk misbruikt. Om beurten of nóg erger. Verfomfaaid voor oud vuil in een hoek gesmeten..nog dágen vies en smerig..met zo’n holle droeve blik..vol zelfhaat. Pff..nee..’t was gewoon géén doen meer op het laatst. Die raadsels.

  Tenzij…ténzij dit weer een of ander testje was. Een heimelijk testje om te kijken of er in de nabije toekomst niet iets te hálen valt uit dit soort raadseltjes..à raison 0,80 de klik. Jazeker! En maar rekken én maar rekken. En dan als prijs een kruimeldief met handig uitneembare stofzak of zoiets zeker?

  NOOIT!!

  Staat er voor je ’t weet een soort van dolgedraaide Pippi Langkous te schreeuwen:

  [img]http://i58.photobucket.com/albums/g270/Y_Podorkin/efraimstochter.jpg[/img]

  [color=red]DOOD AAN HET GROOTKAPITAALl[/color]

  Was tenslotte de eerste punker…nog vóór The Sex pistols…

 17. 44

  Zeg YP, leuk dat geklets over grootkapitaal, maar heb je ook nog nagedacht over de oplossing?

  En ik beloof je dat we voorlopig geen 80 cent voor de oplossing gaan vragen.
  Dat doen we pas als meer dan 1000 mensen zwaar verslaafd zijn geraakt.

 18. 46

  Jawel. Zat rond eind van za. middag ook op o.a. nu.nl te kijken. Om link te leggen met de vraag. Was net weggezakt zeker, dat artikel over die gasaanval.

  ..maar toen werd ik afgeleid door larie#33..verkleed als Pippi Langkous..en werd serieus en intensief verder speuren op slag de nek omgedraaid…