Congres VS staat op punt biologische landbouw zo goed als onmogelijk te maken

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (4)

#1 mescaline

“Liberalism and government control have gone too far.”

WTF?

Als geschoold partijlid zeg ik Capitalism.

  • Volgende discussie
#2 su

Liberalism, Capitalism: what’s the difference?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Loupe

Vermonopolisering van basisbehoeftes, brr.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Freek

Weer eens een blog dat uit de bocht vliegt en een totalitaire staat voorspelt terwijl er niets aan de hand is. Die Amerikanen hebben daar echt een handje van. Wel een beetje kritisch blijven he Steeph, dat rellerige toontje neem je over terwijl in Nederland al tientallen jaren soortgelijke maatregelen gelden zónder dat het de biologische landbouw ernstige schade toebrengt.

Het voorstel bijvoorbeeld dat je een product dat je ergens koopt tot de bron moet kunnen herleiden in verband met de voedselveiligheid. Mij lijkt het een prima maatregel die juist de biologische boeren ten goede kan komen omdat zo de consument ook ziet dat de keten bij biologische handel veel kleiner is en te herleiden tot kleine, lokale boeren. En stel dat er ergens een illegale onkruiddoder is gebruikt, dan is het toch belangrijk dat die partij van de markt gehaald kan worden?

Verder zijn er standaarden voor mestgebruik en hygiene, iets dat je alleen maar toe kan juichen bij elke vorm van voedselproductie. Dat hebben we in Nederland al lang.

  • Vorige discussie