Coca cola Islam

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

“Een doorsnee-mens is uit goed fatsoen aardig voor ouders, helpt vreemden op weg, liegt en bedriegt niet. De nieuwe gelovige doet hetzelfde uit liefde voor God en maakt daar een hoop drukte over.”

Uit Arita Baayens‘ artikel ‘De televisie-imam preekt islam light’ vanaf blz 46 in de M-bijlage van NRCHandelsblad. Helaas kun je dit zonder abonnement op de krant niet lezen. Op Arita Baayens website zal het over een maand wellicht wel leesbaar zijn.
Een verontrustend artikel over de verschrikkelijke starheid van het leven in Egypte.
De conservatieve wind die daar waait noopt steeds meer vrouwen te kiezen voor een hoofddoek.

Vooral meiden koketteren graag met zedig gedrag en goede zeden. Zij vervelen zich thuis te pletter. Vaders, broers en verloofden maken carrière, treffen elkaar in club, café of koffiehuis en bidden op vrijdag gezamelijk in de moskee.
Meiden hebben minder bewegingsvrijheid en trouwen bovendien laat vanwege studie en de uitzinnig hoge bruidschat. Islamitische salons, studiebijeenkomsten, workshops en goede daden verrichten in naam van het geloof mag wel.

Anderen die een levensvervulling vinden in ‘Islam light’ zijn de oude vrijsters: zonder huwelijk geen seks, geen kinderen en geen zelfstandig leven, althans voor vrouwen.
Meer van het artikel (met prachtige foto’s door de auteur) ga ik niet overtypen, koop de krant of koop toegang tot de website.
Of koop een van haar boeken.

0

Reacties zijn uitgeschakeld