Closing Time | The Police

Wie een band “The Police” noemt, is vermoedelijk geen domme jongen. Het is een naam die makkelijk valt te promoten met slagzinnen als “Support the police” en het uitdelen van politiefluitjes. De songteksten behandelden thema’s als prostitutie (Roxanne), eenzaamheid (Message in a bottle), relaties tussen leraren en leerlingen (Don’t stand so close) en zelfmoord (Can’t stand). Of stalking, zoals in Every Breath You Take.

The Police was leuk zolang het duurde: van 1978 tot 1984. Ik voor mij vond de solocarrière van zanger Sting althans een stuk minder interessant. Maar dat is een ander verhaal.

  1. 1

    Ja, ik kan Sting niet uitstaan, en dat zegt denk ik meer over mij dan over hem, maar ben gek op The Police. Wat ik Sting ooit hoorde zeggen is dat het liedje nooit als liefdesliedje is bedoeld maar echt geschreven is als een liedje over een stalker. Zo zie je maar hoe dicht romantiek en stalken soms niet van elkaar te onderscheiden zijn.