Closing Time | The Low Anthem

Ter gelegenheid van de verse samenwerking tussen ons klimaatblog en Sargasso mag ik een weekje Closing Time doen. Ik heb geen moment na hoeven denken over waar ik de week mee zou openen. In mijn muzikale universum is Charlie Darwin van The Low Anthem het mooiste liedje van de eenentwintigste eeuw tot nu toe.

Voor een klimaatblogger had het misschien voor de hand gelegen om te kiezen voor de officiële video, een aandoenlijk stop-motionfilmpje. Maar de versie die ze live speelden in het BBC-programma van Jools Holland vind ik nog net iets bijzonderder.

  1. 5

    En hier “gewone C&W, niet iets langzamer gespeeld”. Ofwel: gewoon trage C&W.

    Er zitten natuurlijk wel country-invloeden in de muziek van The Low Anthem. Maar ik zou niet zeggen dat het het tempo is dat het verschil uitmaakt.