Closing Time | The Immortals

Mortal Kombat, wie is er niet groot mee geworden? We schrijven begin jaren 90, computer games worden steeds hipper en mooier. Ontwikkelaars bedenken dat er een markt is voor lompere en bloederige spelletjes, met, eh, beeldende graphics. Dat uit zich onder andere in Doom (een 3d-shooter met kettingzaag) en Mortal Kombat. Die laatste verschijnt in 1992. Nu waren er natuurlijk al lang vechtspelletjes waarbij het de bedoeling was om in een 1 op 1 gevecht iemand af te tuigen, grafisch weergegeven door middel van een zijaanzicht. Wat Mortal Kombat toevoegde, was de optie om iemand aan het eind van zo’n gevecht, als je had gewonnen, de tegenstander op een onsmakelijke manier om het leven te brengen.

Dat was zeer succesvol. Ook omdat het verder gewoon een erg goede game was. Het was zelfs zo succesvol dat er een film van werd gemaakt. Nu kan dat heel erg mis gaan: de film Mortal Kombat deel 2 was een draak die zijn weerga niet kent, en ook de verfilmingen van Street Fighter en Doom wonnen geen Oscars. De film van deel 1 was echter alleraardigst (zie de beelden bij de clip), mede vanwege de fantastische muziek. Heel gevarieerd ook, van metal tot techno.

Van The immortals verscheen Mortal Kombat (Techno-Syndrome 7″ Mix) op de soundtrack. Ze schreven eerder het deuntje voor de soundtrack van het spel, en daar hebben ze geluiden uit het spel doorheen gemixt. En dat klinkt prima!