Closing Time | Tanya Tagaq

Ik zag haar ooit tijdens een festival: op het podium kronkelt ze, hijgt ze, krijgt bijkans een orgasme, krimpt ineen als een klein kwestbaar meisje, om vervolgens weer wild uit te barsten. Het festivalpubliek leek lamgeslagen, niet wetend wat met zoiets aan te moeten. Tot een stel pubers voorin na een half uur besloten dat het ondanks alle oerkreten toch best dansbaar was en los gingen – en de rest van het publiek volgde al snel. Het was een van de meest bizarre live-optredens die ik meemaakte.
Tanya Tagaq is een inuit uit Canada die traditionele sjamanistische strotzang even makkelijk combineert met moderne avant-garde als met westerse dance-muziek. Ze werkte samen met grote namen als Björk, Mike Patton of Kronos Quartet. En ze ontving al verscheidene prijzen.

 1. 2

  Wow!

  Zeker na de Lennon-zonen een verademing (niets slechts verder over Julian en Sean hoor). Maar dit is echt. To the bone.

  Verontrustende muziek.
  Zeker samen met de clip.

  NB: voor wat het waard is: mijn twee honden (klein maar altijd buiten, waakzaam, jagers, wakers) reageren hier onrustig op. Dat doen ze anders nooit.

 2. 4

  @3: Dank je wel, maar dat zocht ik eigenlijk niet. Ik vond de beschrijving van haar liveoptreden van okto wel mooi en zocht zoiets. En vond! Prachtig hoor, wat een wijf.

 3. 5

  Lol, een Canadese Yoko Ono. Ik vind het erg eentonig qua opbouw en muzikale keuzes. Dat doet Bjork heel wat beter.
  Dat je closing time toch net iets beter aan elkaar laten sluiten.