Closing Time | Stromae – tap dance

Ik geloof niet dat dit bericht het Nederlandse nieuws heeft gehaald, maar Stromae klaagt een Franse conservatieve groep aan voor het gebruik van zijn nummer Papaoutai. Deze groep zet zich af tegen een aanstaande nieuwe Franse wet, die ook homokoppels en alleenstaande vrouwen het recht geeft op kunstmatige inseminatie bij een kinderwens. Blijkbaar lopen ze in Frankrijk nog een beetje achter op dat gebied, ondanks de laïcité.

Voor het gebruik van muziek van een artiest op een openbaar evenement, is diens toestemming nodig. Beetje gek dat er nog steeds mensen zijn die dat niet weten, gezien de vele zaken die al gevoerd zijn op dit gebied.

Hoe dan ook, ik ben blij dat ik af en toe ook Belgisch nieuws lees. Want ik was die hele Stromae een beetje vergeten, terwijl het een geweldige artiest is. En het bracht me na een snelle zoektocht bij deze clip.

Wat een geweldige dansers! Ik moest helemaal denken aan Fred Astair en Ginger Rogers, maar dan modern. En let ook op de fanatieke drummers op de achtergrond. Wat een energie. Sacré papa!