Closing Time | Sershen & Zarítskaya

Foto: Ted (cc)
Serie:

Enige tijd geleden plempte ik hier een pareltje van Skid Row neer, en tja, jullie weten wat YouTube dan gaat doen – die gaan me bestoken met dingen waarvan het algoritme vindt dat het er op lijkt en waar ik blij van zou moeten worden. Tja. Vaak werkt dat niet, natuurlijk. Maar soms zit er een voltreffer bij. Of ik even op Sershen & Zarítskaya zou willen klikken, vroeg de site me. Whatever, waarom niet? Ik zat toch net lekker een potje te procrastineren* terwijl ik eigenlijk dat proefschrift zou moeten schrijven waar ik nog een paar maanden voor heb. Ach, nog máánden tijd dus! Dus waarom niet éven tijd voor Sershen & Zarítskaya – en ja, ik vroeg me ook af wie dat waren, maar blijkbaar respectievelijk één van de gitaristen en de mevrouw die zingt, aldus de aftiteling. Maar mensen, daar gaat het natuurlijk helemaal niet om. Waar het om gaat is, dat ik toen ik op het linkje klikte, ik een ongelooflijk vette versie te horen kreeg van Youth Gone Wild, een stuk rauwer dan het Skid Row origineel. Leuk! En als je doorklikt kom je bij hun YouTube-Channel en blijken ze tig rock en metalnummers te hebben bewerkt, op heel verdienstelijke manier.

*wat we vroeger soggen noemden.

Reacties (3)

#1 majava

Eh…nope. Het is allemaal te glad, te geproduceerd en de vocalist moet vooral veel in beeld voor de views. Ik zie dit wel vaker bij cover bands. Geen idee wat ze bezielt, want rockmuziek moet rauw zijn en hoe je er uit ziet, of je nu achter een microfoon staat, of een drum set, doet er niet toe. Alhoewel je dat bij Sebastian Bach natuurlijk ook af kon vragen… “Kon” <- als in verleden tijd.

Mag ik even off topic gaan? Veel comments zie ik toch niet, dus mag ik dit wel even verneuken, toch?! Gaat wel over YouTube en muziek. Wie doen dat? is de vraag. Wie maken die irritant vrolijke muziekjes die iedereen, echt iedereen die een filmpje plaatst over hoe je iets bakt, in elkaar flanst, repareert, aankleedt, etc? Echt alles komt met zo'n achtergrondmuzakje. Hier heb je de ultieme, als je niet weet waar ik het over heb: https://youtu.be/Q5uBZQKi47Y

"Oh, dat klinkt zo lekker upbeat". Het zal wel zijn dat ik als metal fan hier alleen echt neigingen van krijg. Neigingen zoals Vivian… https://youtu.be/nu44FTsE90Q

  • Volgende discussie
#1.1 Janos - Reactie op #1

Fair, ik volg je kritiek… van de andere kant, 1) haar stem is rauw, rauwer dan het origineel, daarom vind ik het wel geslaagd 2) het is prima in lijn met het origineel, Sebastian Bach (de zanger van Skid Row) stond in de tijd dat dit gemaakt is ook vooral halfnaakt en zwoel kijkend te poseren om zo de verkoop wat op te krikken – en dat was zo’n beetje wat iedere band in dit genre deed.

+1 voor Vivian overigens =D

  • Volgende reactie op #1
#1.2 Hans Custers - Reactie op #1

Wie maken die irritant vrolijke muziekjes die iedereen, echt iedereen die een filmpje plaatst over hoe je iets bakt, in elkaar flanst, repareert, aankleedt, etc?

Geen idee. Maar ik kan me nog best voorstellen dat een muzikant soms best zin kan hebben om een niksig vrolijk deuntje in elkaar te draaien. Soms kun je in zo’n bui zijn.

Wat ik veel erger vind is metal-muzak. Van die kleurloze harde riffs die als achtergrondmuziek worden gebruikt. Op Discovery Channel, of zo.

  • Vorige reactie op #1