Closing Time | Raison d’Etre

Foto: Ted (cc)
Serie:

Een miniserie over enge muziek is niet compleet zonder iets uit het genre dark ambient. Zweed Peter Andersson runt al sinds de vroege jaren 90 zijn eenmansproject Raison d’etre. Het is typische dark ambient: geschuif met grote objecten over gruizige natte vloeren van duistere kerkers, gerammel met kettingen, onheilspellend geborrel en gepruttel, veel echo en gregoriaanse gezangen, het is er allemaal. En van een vrolijke kijk op het leven heb ik de man ook nog nooit kunnen betichten.

Reacties (2)

#1 Micowoco

Voor dat laatste een WTF filmpje van de heer Andersson alias Grismannen:
https://www.youtube.com/watch?v=2rwCPUr0o7E

Zijn werk als Panzar, Bocksholm en Stratum Terror is m.i. extremer dan Raison d’Etre.

  • Volgende discussie
#2 Anoniem

@1: Ik vind dit deuntje klinken alsof Stalin, Hitler en Mohammed schreeuwend in mijn rechteroor bevelen: VOLG MIJ.IK BEN NIET BESTE MAAR WEL DE BETERE. Dus ik pas even voor de nog ruigere Panzar, Bocksholm en Stratum Terror. Overigens sta ik open voor werkelijk alles!!!!

  • Vorige discussie