Closing Time | Paul Kalkbrenner

Foto: Ted (cc)
Serie:

Gisteren werd ik door reageerder Spam gewezen op een remix van Leonard Cohen door Paul Kalkbrenner. Iets wat me direct weer deed denken aan het optreden van hem op Lowlands dit jaar. Het was typerend dat hij overdag in de grootste tent (de Alpha) stond, en niet in het hoofdkwartier van de electronica, de Bravo (en ’s nachts). Een groter bewijs dat dit soort muziek nu helemaal mainstream is geworden is er denk ik niet.

De Closing Time van vanavond is een cover – soort van – maar dat mag de pret niet drukken.

Als je je afvraagt wat de clip nou precies probeert te zeggen? Ik wist het ook niet, maar het is het afsluitende deel van een drieluik over “Florian”, een jongen die anderen graag zijn favoriete muziek laat horen, en dat wordt – op z’n zachts gezegd – niet gewaardeerd. Dit verhaal schijnt dan ook weer een metafoor te zijn voor het ondergeschoven kindje dat electronische muziek in de VS is. Waarvan akte.

Deel 1, deel 2.

Reacties (3)

#1 Bismarck

Dat is wel gek, Paul Kalkbrenner is harstikke Duits. Bij mij vooral bekend van Album en Film Berlin Calling.

  • Volgende discussie
#2 Spam

Ah. Ik word genoemd :)

Mooi dat de videoclip als kunstvorm nog bestaat. Schitterend drieluik. Zonder deel 1 en 2, heeft deel 3 kijken alleen niet zoveel zin. Al ging het op de Memento-manier ook best. 3, 2, 1.

En het is vast ook een metafoor voor het een en ander, maar het gaat toch vooral over autisme.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Joost

@2: Ja, vast. Daar is Florian inderdaad te “anders” voor. Probleem is wel dat toen ik er naar zocht, dit als onderwerp werd gemeld.

Ik zat ook te twijfelen aan de volgorde, maar ik wilde dit nummer laten horen…

  • Vorige discussie