Closing Time | Neil Young

Neil Young is vooral de held van mijn vriend, maar hij kan bij mij ook een aardig potje breken. En dat doet ie dan ook best wel, hij trekt zich weinig aan van conventies, speelt en zingt niet heel strak en experimenteert er op los. Je weet eigenlijk nooit echt wat je aan hem hebt (daar kan platenbaas David Geffen over meepraten).

Maar hij heeft wel een indrukwekkende 37 studioalbums op zijn naam staan. Veel protestsongs, waarvan de bekendste misschien wel Southern Man is, waarop Lynyrd Skynyrd ludiek antwoordde met Sweet Home Alabama.

Ik ken waarschijnlijk de helft van zijn oeuvre niet eens, maar wat ik ken vind ik bijna allemaal te gek. Toch was het vandaag niet zo moeilijk kiezen. Het is namelijk oogstmaan oftewel Harvest Moon.

En hier nog een kleine toegift:

 1. 1

  Voor mij hoeft dit allemaal niet zo. Neil Young is zo uitgekauwd, dat kent iedereen. Zelf las ik graag deze rubriek om op nieuwe, onbekende avontuurlijke muziek gewezen te worden die ik nog niet kende, onbetreden paden op te gaan, etc etc. Met Neil Young zakt het voor mij wel erg af… Maar misschien heb ik andere ideeen van deze rubriek dan jij.

 2. 2

  @1: Ik dacht juist altijd dat het idee was dat een lekker muziekje het einde van de (althans werk-)dag inluidde.
  En dat er juist af en toe in de meest vervelende en oninteressante bochten gewrongen wordt om maar met iets op de proppen te komen dat door slechts weinigen, en dat dan veelal terecht, gekend wordt.
  Wat ik altijd leuk vind zijn de linkjes van enthousiastelingen, met veelal vergelijkbare, maar toch ook weer niet, muziek.
  Sta mij dus toe een iets minder uitgekauwd, al dan niet vergelijkbaar lied te posten, speciaal voor iedereen.

  https://www.youtube.com/watch?v=K-FXnbIYdpg

 3. 3

  @1

  Misschien is het een idee om mensen een kans te geven? Karin heeft in deze rubriek zaken aangereikt die mij wel aanstonden en die nieuw voor me waren. Van Neil Young ben ik ook niet zo onder de indruk, maar wie weet zijn er mensen wél mee gediend.
  Leven en laten leven, je kan het niet iedereen naar de zin maken.
  En voor Karin: ga gewoon zo door. En trek je niks aan van kritiek. (Zeker niet van de mijne) Het lijkt me een oersaaie wereld waar we het allemaal eens zijn en dezelfde smaak hebben.
  Diversiteit is leuk!