Closing Time | Monte

Foto: Ted (cc)
Serie:

Monte is een soloproject van de oprichter van de groep Bomba Estéreo. Op het Colombiaanse platteland begon hij met het opnemen van vogelzang, onder andere van een merel (mirla) die regelmatig zong in zijn tuin. Na de dood van de geliefde merel mixte Monte de zang en andere vogel- en natuurgeluiden met elektronische krekels en bliepjes en een beat. Het album Mirla is een ode aan de merel en aan de natuur.

Reacties (2)

#1 okto

Lijkt me niet. De merel is een Europese soort. Naar mijn weten komt deze niet in Latijns Amerika voor. Mocht er hier en daar toch een locatie zijn waar geintroduceerde exemplaren het goed doen, dan is dat rondom wat grote steden; zeker niet op het Colombiaanse platteland.
De merel is ook een typische soort van gematigde klimaatzones, het zou heel apart zijn als die het als geintroduceerde soort heel goed zou doen in de tropen. Dat is toch echt een vegetatiezone waar zo’n beest niet gedijen zal.

Waarschijnlijk wordt er een andere lijster bedoeld.

  • Volgende discussie
#2 okto

Hebbes: Turdus fuscater, niet de merel, maar de Reuzenlijster. Lijkt trouwens qua uiterlijk wel op de merel, maar de zang is duidelijk anders: wel herken je er onze merel in, maar korter en minder gevarieerd.

https://ebird.org/species/grethr1

En hier de zang:
https://www.xeno-canto.org/558861
https://www.youtube.com/watch?v=llYXclTXUkY

  • Vorige discussie