Closing Time | Mèh

Foto: Ted (cc)
Serie:

Groningen! Er gaat niets boven Groningen! Er gaat wel een boel onder Groningen:  aardgas en aardbevingen. Gisteren en vandaag heb ik me vermaakt met de verzamelde columns Van de kansel, (‘verzamelde donderpreken’)  van Nanne Tepper. Hij schreef ze destijds, eind jaren negentig, voor wat toen heette Nieuwsblad van het Noorden. Het boekje is net uit, Uitgeverij Kleine Uil, 22, 50 euro. Enkele columns zijn wat gedateerd geraakt omdat ze verwijzen naar de actualiteit van toen. (Wie weet er nu nog wie Ronald Koeman is?)

Maar ik was op slag fan sinds zijn debuut De Eeuwige Jachtvelden (1995). Nanne Tepper maakte helaas een einde aan zijn leven in 2012. Depressies zijn de hel.

Ook uit Groningen, De Boegies, om vrolijk van te worden, al is het maar voor even. Goeie tekst. Meen ik. Serieus.

Reacties (3)

#1 Steeph

Leuk!
Heb ik zelfs nog ergens de CD van!

  • Volgende discussie
#1.1 Lethe - Reactie op #1

Ha, leuk :-)
Nu geen idee meer, ik dacht dat je een R’dammer was. Niet een import vanuit het noorden zoals ik.

#2 Martijn Tonies

Yay! Boegies!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie