Closing Time | Lukas Nelson and the Promise of Real

Foto: Ted (cc)
Serie:

Lukas Nelson is de zoon van Willie, en de appel valt niet ver van de boom. Dat ruige uiterlijk, die stem en natuurlijk het muziekgenre liggen verdomd dicht bij dat van paps. Ze doen ook wel eens wat samen. Met zijn band Promise of the Real gooit hij hoge ogen in de States. Als begeleidingsband van Neil Young, maar ook zonder deze held boeren ze behoorlijk goed. Dat kan ook niet anders, als Neil je vraagt hem te begeleiden dan zit je gebakken.

Nou moet ik zeggen, na het beluisteren van een heel album ben ik ’t wel een beetje zat. Er zitten leuke nummers tussen, maar de rest is gewoon vulling. Technisch is ’t allemaal prima, maar wel een beetje saai op den duur. Ze moeten nog maar veel met meester Neil spelen voor de broodnodige inspiratie. Met Find Yourself – met achtergrond zangeres, dat helpt – zijn ze in elk geval op de goede weg.

Reacties (1)

#1 okto

Ik weet ’t niet hoor, Willie Nelson, Neil Young. Het is wel weer braafheid troef. Muziek waarvan niemand zal zeggen: ja, dat vond ik nou een verrassende eye-opener.